Βρετανία: Δημοσκόπηση-σοκ για Σούνακ: Οι Εργατικοί, πάνε για 500 από τις 650 έδρες - Προς εξαφάνιση οι Συντηρητικοί

Βρετανία: Δημοσκόπηση-σοκ για Σούνακ: Οι Εργατικοί, πάνε για 500 από τις 650 έδρες - Προς εξαφάνιση οι Συντηρητικοί

Το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία οδεύει προς έναν σαρωτικό θρίαμβο στις εκλογές, με τους κυβερνώντες Συντηρητικούς του Ρίσι Σούνακ να αναμένεται να χάσουν τα τρία τέταρτα των εδρών τους στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση με μεγάλο δείγμα, που δόθηκε χθες Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Όπως δείχνει η σφυγμομέτρηση των Electoral Calculus και Find Out Now found οι Εργατικοί αναμένεται να εξασφαλίσουν 476 έδρες – 150 περισσότερες από όσες χρειάζονται για την αυτοδυναμία στη Βουλή των Κοινοτήτων των 650 εδρών – μια τεράστια πλειοψηφία που θα δώσει στον ηγέτη τους, σερ Κιρ Στάρμερ, την δυνατότητα να προωθήσει μεγάλες μεταρρυθμίσεις στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση οι Τόρηδες του πρωθυπουργού Σούνακ απειλούνται με το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα της ιστορίας τους εξασφαλίζοντας 66 έδρες – μόλις επτά περισσότερες από τους Ελεύθερους Δημοκράτες!

Στο +27% η διαφορά των Εργατικών από τους Συντηρητικούς σε νέα δημοσκόπηση

Η σφυμομέτρηση MRP, στην οποία μετείχαν πάνω από 10.000 ψηφοφόροι – υποδεικνύει ότι οι Συντηρητικοί οδεύουν προς τη συντριβή παρά τις προσπάθειές τους να συσπειρώσουν την εκλογική τους βάση τις πρώτες εβδομάδες της προεκλογικής καμπάνιας.

Ο Σούνακ έχει ανακοινώσει σειρά μέτρων, μεταξύ άλλων την υποχρεωτική στράτευση και περικοπές φόρων για τους συνταξιούχους, ελπίζοντας να ανακόψει την φρενήρη κατρακύλα του κόμματός του, αλλά εις μάτην, αφού σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση οι Εργατικοί αναμένεται να εξασφαλίσουν ποσοστό 46% έναντι μόλις 19% των Τόρηδων.

Η σφυγμομέτρηση, που έλαβε υπόψη της την πιθανότητα ψηφοφόροι να ψηφίσουν σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες άλλο από το κόμμα ή τον υποψήφιο της προτίμησής τους για να φρενάρουν τους αντιπάλους, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να χάσουν τις έδρες αρκετά επιφανή στελέχη των Συντηρητικών, όπως ο υπουργός Εσωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι και οι πιθανοί μελλοντικοί δελφίνοι για την ηγεσία του κόμματος, Πένι Μόρντοντ και Κέμι Μπέιντενοκ.

Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν άνετη νίκη των Εργατικών, αν και ποικίλλουν τα ποσοστά που δίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ