Βιετνάμ: Εντοπίστηκε στη χώρα το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού

Βιετνάμ: Εντοπίστηκε στη χώρα το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού

Το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, που εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στη Βρετανία, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Βιετνάμ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το στέλεχος αυτό του κορωνοϊού εντοπίστηκε σε μια 44χρονη γυναίκα η οποία επέστρεψε στο Βιετνάμ από τη Βρετανία. Η γυναίκα τέθηκε σε καραντίνα αμέσως μόλις έφτασε στη χώρα και βρέθηκε θετική στην covid-19 στις 24 Δεκεμβρίου, εξήγησε το υπουργείο.

«Ερευνητές ανέλυσαν το γονιδίωμα από το δείγμα που έλαβαν από την ασθενή και βρήκαν το στέλεχος του ιού γνωστό ως VOC 202012/01», επεσήμανε,

Χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν αναστείλει τα ταξίδια από και προς τη Βρετανία σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί η εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους, το οποίο επιστήμονες πιστεύουν ότι μεταδίδεται 40% με 70% πιο εύκολα από το αρχικό.

Το Βιετνάμ εξακολουθεί να επαναπατρίζει πολίτες του που είχαν εγκλωβιστεί στη Βρετανία λόγω της πανδημίας.

Εφαρμόζοντας αυστηρά μέτρα καραντίνας και ιχνηλάτησης το Βιετνάμ κατάφερε να περιορίσει γρήγορα την επιδημία, επιτρέποντας στην οικονομία της χώρας να ανακάμψει πιο γρήγορα από αυτή άλλων χωρών της Ασίας. Συνολικά στο Βιετνάμ έχουν καταγραφεί 1.474 κρούσματα και 35 θάνατοι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS