Αυστρία: Με πρόστιμο 7.200 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι δεν εμβολιάζονται

Αυστρία: Με πρόστιμο 7.200 ευρώ θα τιμωρούνται όσοι δεν εμβολιάζονται

Το νομοσχέδιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει προγραμματιστεί για παρουσίαση στις 6 Δεκεμβρίου.


«Σκληρά μέτρα» για την ανάσχεση της πανδημίας έχει πάρει η Αυστρία, καθώς από τον Φεβρουάριο του 2022 όλοι οι κάτοικοι της χώρας θα είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν.

Το γεγονός αυτό συνοδεύεται από το ότι όσοι δεν το κάνουν, θα τιμωρούνται με πρόστιμο που αγγίζει τα 7.200 ευρώ! Όπως γίνεται σαφές, από τη νομοθεσία εξαιρούνται μόνο όσοι δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω κινδύνου για τη ζωή και την υγεία τους, σύμφωνα με το προσχέδιο κανονισμού που είδε η αυστριακή εφημερίδα Die Presse.

Πώς θα κυμανθούν τα πρόστιμα

Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο παραμένει ανοιχτό το αν θα είναι υποχρεωτικοί και οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί ή κατά πόσο οι αποθεραπευθέντες θα αντιμετωπίζονται ισότιμα με τους εμβολιασθέντες. Επισημαίνεται ότι όποιος αρνείται να ακολουθήσει τους κανόνες θα καλείται στις περιφερειακές διοικητικές αρχές. Αν εξακολουθήσει να αγνοεί τις κλήσεις επί δύο φορές, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 3.600 ευρώ. Σε περίπτωση που η παραβίαση του νόμου για τον εμβολιασμό COVID θέσει άλλα άτομα σε «σοβαρό κίνδυνο» ή αν συνεχίσουν να αγνοούν την εντολή, θα τους επιβληθεί πρόστιμο έως και 7.200 ευρώ.

Το νομοσχέδιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχει προγραμματιστεί για παρουσίαση στις 6 Δεκεμβρίου, ωστόσο, η αυστριακή εφημερίδα die Presse είχε στην κατοχή της το προκαταρκτικό σχέδιο πρότασης νωρίτερα.

Η πρόταση θα συζητηθεί περαιτέρω την Τετάρτη, όταν ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μούκσταϊν και η υπουργός Συντάγματος Καρολίν Έντσταντλερ θα συναντηθούν με εμπειρογνώμονες και την αντιπολίτευση για να συζητήσουν την περαιτέρω πορεία.

Η κατάσταση στην Αυστρία έχει γίνει ολοένα και πιο σοβαρή τους τελευταίους μήνες, με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να βρίσκονται κοντά στο όριο της πλήρους χωρητικότητας. Ορισμένα κρατίδια έχουν προετοιμαστεί ακόμη και για διαλογή ασθενών, με το Σάλτσμπουργκ να έχει ορίσει ομάδα διαλογής που θα αποφασίζει για το ποιος θα λάβει θεραπεία στις μονάδες εντατικής θεραπείας σε περίπτωση που ξεπεράσουν τη μέγιστη χωρητικότητα στις ΜΕΘ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS