ΚΟΣΜΟΣ

Η απάντηση Πούτιν στον χαρακτηρισμό «φονιάς» του Μπάιντεν: «Να είστε υγιής!»

Η πρώτη δήλωση του Ρώσου προέδρου μετά τον σάλο που ξεσήκωσαν τα σχόλια του Αμερικανού ομολόγου του - «Βλέπουν τον εαυτό τους σε αυτά που λένε για εμάς» - «Οι Ρώσοι διαφέρουν από τους Αμερικανούς κι έχουν τα δικά τους συμφέροντα» πρόσθεσε ο Πούτιν.

Μια μέρα μετά τα σκληρά σχόλια που έκανε ο Τζο Μπάιντεν σε βάρος του, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απάντησε... με κομψό τρόπο στον Αμερικανό ομόλογό του, την ώρα πάντως που το Κρεμλίνο επισήμανε πως δεν προβλέπεται με τα σημερινά δεδομένα εξομάλυνση των σχέσεων Ουάσινγκτον - Μόσχας.

Απάντηση με νόημα από τον Πούτιν στον Μπάιντεν: Του εύχομαι να είναι υγιής...

«Του εύχομαι να είναι υγιής» ήταν η λιτή δήλωση του Ρώσου προέδρου, όταν του ζητήθηκε να τοποθετηθεί για τους χαρακτηρισμούς του Μπάιντεν.

«Όσον αφορά τη δήλωση του Αμερικανού ομολόγου μου, είμαστε, όπως είπε, προσωπικά εξοικειωμένοι ο ένας με τον άλλο. Τι θα του απαντούσα; Θα του έλεγα: μείνε υγιής! Του εύχομαι καλή υγεία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν αστειεύεται και δεν απαντά ειρωνικά.

Σημείωσε επίσης ότι οι άνθρωποι προβάλλουν πάντα στους άλλους όσα σκέφτονται για τον εαυτό τους.

«Υπήρξαν πολλά δύσκολα, δραματικά και αιματηρά γεγονότα στην ιστορία κάθε έθνους. Αλλά όταν αξιολογούμε άλλους ανθρώπους, όταν αξιολογούμε άλλα κράτη, άλλους λαούς, κοιτάζουμε πάντα στον καθρέφτη. Βλέπουμε πάντα τον εαυτό μας εκεί. Μην ξεχνάτε από πού προήλθε το κίνημα Black Lives Matter» πρόσθεσε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα ρωσικά συμφέροντα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ηγεσία τους, γενικά, επιδιώκουν να έχει συγκεκριμένες σχέσεις μαζί μας, αλλά μόνο σε τομείς που ενδιαφέρονται εκείνοι και μόνο με τους δικούς τους όρους. Αν και πιστεύουν ότι είμαστε οι ίδιοι, είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι. Διαφορετικοί γενετικά, πολιτιστικά και ηθικά... Θα πρέπει να ζήσουν με αυτό παρ' όλες τις προσπάθειες να εμποδίσουν την ανάπτυξή μας. Ανεξάρτητα από τις κυρώσεις και τις προσβολές, θα πρέπει να ζήσουν με αυτό», είπε ο Πούτιν.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS