«Ψυχρός πόλεμος»: Η Ρωσία ανακαλεί τον πρέσβη στις ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν -Αποκάλεσε «δολοφόνο» τον Πούτιν

«Ψυχρός πόλεμος»: Η Ρωσία ανακαλεί τον πρέσβη στις ΗΠΑ, μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν -Αποκάλεσε «δολοφόνο» τον Πούτιν

Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαβουλεύσεις στην Μόσχα για να εξετάσει το μέλλον των ρωσο- αμερικανικών σχέσεων, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που αποκάλεσε «δολοφόνο» τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η Μόσχα ανακάλεσε τον πρέσβη της στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ για διαβουλεύσεις, οι οποίες θα έχουν ως θέμα την ανάλυση των ρωσο-αμερικανικών σχέσεων, αναφέρεται στην δήλωση που έκανε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Ζαχάροβα: Ανακαλείται ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον

«Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ ανακαλείται στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, σκοπός των οποίων είναι να αναλύσουμε, τι θα κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε στο πλαίσιο των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ» δήλωσε η Ζαχάροβα.

Η Μόσχα ενδιαφέρεται, ώστε να μην επιτραπεί μια αμετάκλητη υποβάθμιση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, υπογράμμισε η Ζαχάροβα. «Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρώσο- αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο. Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», δήλωσε η Ζαχάροβα.

Δριμεία επίθεση Μπάιντεν σε Πούτιν

Δριμεία επίθεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν εξαπέλυσε νωρίτερα ο Tζο Μπάιντεν, ο οποίος απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν ο Ρώσος πρόεδρος είναι «δολοφόνος», σε συνέντευξή του στο ABC News, και υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα πληρώσει το τίμημα για την καταγγελλόμενη ανάμειξή της στις αμερικανικές εκλογές.

Τα σχόλια του Μπάιντεν έγιναν την ίδια μέρα που έκθεση των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών επισήμανε ότι η ρωσική κυβέρνηση προσπάθησε, με εντολή του Πούτιν, να διασπείρει στην προεκλογική περίοδο τον περασμένο χρόνο στις ΗΠΑ «παραπλανητικές ή αβάσιμες κατηγορίες» εναντίον του Τζο Μπάιντεν μέσω συμμάχων του Ντόναλντ Τραμπ και της κυβέρνησής του.

Ο Πούτιν «θα πληρώσει το τίμημα», είπε ο Μπάιντεν. Σε μια «μακρά συζήτησή» του με τον Ρώσο πρόεδρο, ο Αμερικανός ομόλογός του ανέφερε ότι του είπε: «Σε ξέρω και με ξέρεις. Να είσαι έτοιμος». Κι όταν ο παρουσιαστής του ABC News, Τζορτζ Στεφανόπουλος, ρώτησε τον Μπάιντεν αν πιστεύει ότι ο Πούτιν «είναι δολοφόνος», εκείνος μουρμούρησε καταφατικά «ναι, το πιστεύω», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ