Ανάλυση CNN: Βαθαίνει ο κίνδυνος ευρύτερης σύγκρουσης Ρωσίας - Δύσης

Ανάλυση CNN: Βαθαίνει ο κίνδυνος ευρύτερης σύγκρουσης Ρωσίας - Δύσης

«Ένας άνθρωπος ξεκίνησε τον βάναυσο πόλεμο στην Ουκρανία και μόνο ένας μπορεί να τον τερματίσει: ο Βλαντιμίρ Πούτιν», αναφέρει σε ανάλυσή του το CNN.

Η κλιμάκωση της βίαιης επίθεσής από τον Ρώσο Πρόεδρο το Σαββατοκύριακο - λαμβάνοντας υπόψη την πυραυλική επίθεση κοντά στο έδαφος του ΝΑΤΟ στην Πολωνία και ρίχνοντας πυραύλους και πυροβολικό σε περιοχές αμάχων που πλήττονται από μια επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση - υποδηλώνουν ότι δεν είναι πρόθυμος για κατάπαυση του πυρός.

Στην πραγματικότητα, ο πόλεμος γίνεται πιο επικίνδυνος και πιο κοντά στο να ξεφύγει από τον έλεγχο, αφού η Μόσχα είπε στις ΗΠΑ ότι θα στόχευε τις αποστολές όπλων της Δύσης στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις που συνέβαλαν στην επιβράδυνση της ρωσικής προέλασης.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε την Κυριακή το βράδυ ότι ήταν θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι στο έδαφος του ΝΑΤΟ, καθώς ανανέωσε την έκκλησή του το ΝΑΤΟ να επιβάλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων.

Ενώ ορισμένα σχόλια από Ουκρανούς, Ρώσους και Αμερικανούς αξιωματούχους έθεσαν το ενδεχόμενο προόδου στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Κιέβου και Μόσχας, οι οποίες πρόκειται να επαναληφθούν σήμερα, ο Πούτιν αψήφησε την έκκληση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν και του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς το Σάββατο για άμεση κατάπαυση του πυρός. 

Η αγωνία των Ουκρανών αμάχων γίνεται μόνο χειρότερη. Μια ήδη φρικτή κατάσταση επιδεινώνεται στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης, όπου αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι περισσότεροι από 2.000 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους. Δεν υπάρχει ρεύμα, νερό ή ζέστη και οι άνθρωποι ξεμένουν από φαγητό και νερό.

Υπάρχουν επίσης αναφορές για εκτεταμένες ζημιές στις πόλεις Χάρκοβο, Μικολάιβ, Ντνίπρο, Τσερνίχιβ και Σούμι, οι οποίες υφίστανται ανελέητο ρωσικό βομβαρδισμό.

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος και σκηνοθέτης, ο Μπρεντ Ρενό, σκοτώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις την Κυριακή, σύμφωνα με την αστυνομία στο Κίεβο, ενώ ένας άλλος Αμερικανός δημοσιογράφος τραυματίστηκε. Οι ακριβείς συνθήκες της επίθεσης δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Καμία από αυτές τις εξελίξεις δεν υποδηλώνει ότι ο πόλεμος πλησιάζει σε ένα σημείο όπου οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός ή οι ειρηνευτικές συνομιλίες ενδέχεται να επιτύχουν. Και οι κίνδυνοι μιας ευρύτερης σύγκρουσης φαίνεται να βαθαίνουν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ