Αλβανία: Σάλος με την κυβέρνηση Ράμα -Κατηγορείται ότι παρακολουθεί προσωπικά δεδομένα πολιτών

Αλβανία: Σάλος με την κυβέρνηση Ράμα -Κατηγορείται ότι παρακολουθεί προσωπικά δεδομένα πολιτών

Σκληρή κριτική δέχεται η κυβέρνηση του Εντι Ράμα στην Αλβανία, καθώς ΜΜΕ στην χώρα αποκάλυψαν πως το κυβερνών κόμμα παρακολουθεί προσωπικά δεδομένα πολιτών.

Όπως αναφέρει το tiranatimes.com, η κυβέρνηση έχει εγκαταστήσει στα κεντρικά της γραφεία υπολογιστές με σκοπό να παρακολουθεί τα προσωπικά δεδομένα 910.000 πολιτών που είναι καταχωρημένα στην αλβανική πλατφόρμα e-Albania, η οποία χρησιμοποιείται για κάθε νόμιμη διαδικασία.

Η συγκεκριμένη βάση δεδομένων περιέχει τα προσωπικά στοιχεία κάθε Αλβανού πολίτη, όπως τον τηλεφωνικό αριθμό, τον αριθμό ταυτότητας, τον αριθμό εκλογικής ενότητας και τα στοιχεία εργασίας για όσους εργάζονται. Επίσης, διαθέτουν τα στοιχεία για την πολιτική τοποθέτηση των πολιτών που διαμένουν στα Τίρανα.

Η χρήση της βάσης δεδομένων e-Albania από τους αξιωματούχους του Εντι Ράμα και του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας αποτελεί ποινικό αδίκημα, αν αποδειχθεί αληθινή.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας έπειτα από καταγγελία της αντιπολίτευσης και έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας, Αρμπέν Κράζα, ανέφερε πως γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την επαλήθευση της υπόθεσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS