Ανταρσία της Βάγκνερ - Ο Μπάιντεν απαντά στη Μόσχα: «Δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμιξη στην εξέγερση»

Ανταρσία της Βάγκνερ - Ο Μπάιντεν απαντά στη Μόσχα: «Δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμιξη στην εξέγερση»

Απαντώντας στις κατηγορίες της Μόσχας περί εμπλοκής της Δύσης στην εξέγερση της παραστρατιωτικής Wagner, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν «καμία απολύτως σχέση με την ανταρσία».

Από την Ουάσινγκτον, ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ενώπιον δημοσιογράφων ότι είχε επικοινωνίες με συμμάχους «ώστε να διασφαλιστεί ότι βρισκόμαστε όλοι στην ίδια πλευρά».

Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει δικαιολογία για το γεγονός ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση και το ΝΑΤΟ.

«Καταστήσαμε σαφές οτι δεν είχαμε καμία εμπλοκή. Δεν είχαμε καμία σχέση. Παρακολουθήσαμε μια διαμάχη στο εσωτερικό της Ρωσίας» συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε ότι ενημερωνόταν συνεχώς για τις εξελίξεις του Σαββάτου και ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι ήταν προετοιμασμένοι για κάθε σενάριο. «Δεν είναι ξεκάθαρο πώς θα λήξει όλο αυτό» συμπλήρωσε δε.
Δήλωσε, ακόμη, ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ανεξάρτητα από το τι συνέβη στη Ρωσία, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ουκρανική άμυνα και κυριαρχία» πρόσθεσε ο Μπάιντεν.

Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως η Αμερικανίδα πρεσβευτής στη Μόσχα «έδωσε ενδείξεις» ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν εμπλοκή στην ένοπλη ανταρσία της Wagner με την Αμερικανίδα πρεσβευτή να εκφράζει την ελπίδα ότι το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο είναι ασφαλές, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Αμερικανίδα πρεσβευτής Λιν Τρέισι, σύμφωνα με τον Λαβρόφ, τόνισε η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ερευνούν αν δυτικές υπηρεσίες κατασκοπείας διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στην ανταρσία της Wagner.

Παράλληλα είπε πως οι ισχυρισμοί της Δύσης και της Ουκρανίας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ανατινάξει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην νότια Ουκρανία είναι «ανοησίες».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ