Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι και τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού για τη φωτιά - Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο

Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι και τα 13 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού για τη φωτιά - Δίωξη για κακούργημα με ενδεχόμενο δόλο

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με ενδεχόμενο δόλο ασκήθηκε στους 13 συλληφθέντες-μέλη πληρώματος της θαλαμηγού από την οποία φέρεται να εκτοξεύτηκαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στην Ύδρα.

Οι 13 ημεδαποί (ο καπετάνιος και 12 μέλη πληρώματος) οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά το μεσημέρι της Κυριακής (23/6), ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της 21ης Ιουνίου 2024.

Τα 13 άτομα αρχικά είχαν οδηγηθεί στο λιμεναρχείο Σαρωνικού και το μεσημέρι μεταφέρθηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατηγορία για τους 13 συλληφθέντες βασίζεται στη μαρτυρία καπετάνιου άλλου σκάφους το οποίο βρισκόταν αρόδου στις νοτιοδυτικές ακτές του νησιού.

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς καπετάνιος σκάφους από παρακείμενο όρμο φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είχαν πέσει πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Ο ίδιος έχει δώσει αναλυτική κατάθεση στην Πυροσβεστική, που αναμένεται να παίξει κομβικό ρόλο και στη συνέχεια της υπόθεσης.

Οι 13 συλληφθέντες ζήτησαν και να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη.

Αντιμέτωποι με σοβαρές ποινές

Oι συλληφθέντες ενδεχομένως να βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές ποινές, λόγω του νέου αυστηρού ποινικού κώδικα:

  • Φυλάκιση ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο.
  • (Για μεγαλύτερες καταστροφές) φυλάκιση τουλάχιστον πέντε ετών και χρηματικό πρόστιμο, καθώς θεωρείται κακούργημα.
  • Ποινές χωρίς αναστολή.
  • Τα δε πρόστιμα, μπορεί να είναι πολύ τσουχτερά, από 10 έως 200.000 ευρώ.
  • Αν κρίνει το δικαστήριο, μπορεί να υπάρξει δέσμευση περιουσίας

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ