Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος - Ελεύθεροι με εγγύηση οι υπόλοιποι 11

Φωτιά στην Ύδρα: Προσωρινά κρατούμενοι ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος - Ελεύθεροι με εγγύηση οι υπόλοιποι 11

Προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (27/06) ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού, που είχαν συλληφθεί μαζί με τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος ως υπαίτιοι της φωτιάς σε δασική έκταση στην Ύδρα.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά σημειώθηκε στην περιοχή Μπίστι, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024, λόγω πυροτεχνημάτων που έπεσαν από τη θαλαμηγό.

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθησαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Επιπλέον, σύμφωνα με τους συνηγόρους, σε 7 μέλη του πληρώματος επιβλήθηκε ποσό εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και στα άλλα τέσσερα 20.000 ευρώ.

Η κατάθεση του καπετάνιου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο καπετάνιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

Καταγγελίες για πυροτεχνήματα

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς επίσης και μαρτυρίες από άλλο σκάφος σε παρακείμενο όρμο, που φέρεται να έχουν καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ