Φωτιά στην Πάρνηθα: Χωρίς ενεργό μέτωπο, καίει σε διάσπαρτες εστίες - Εντοπίστηκε από drones της Πυροσβεστικής

Φωτιά στην Πάρνηθα: Χωρίς ενεργό μέτωπο, καίει σε διάσπαρτες εστίες - Εντοπίστηκε από drones της Πυροσβεστικής

«Η φωτιά στην Πάρνηθα, η οποία μετά από μόλις 2,5 ώρες και τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στο Κατσιμίδι (29/06).

Διαβάστε εδώ: Φωτιά στην Πάρνηθα: Ενισχύονται περαιτέρω οι επίγειες δυνάμεις με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία (Εικόνες & Βίντεο)

Ωστόσο όπως είπε ο υπουργός, «υπάρχουν ακόμη διάσπαρτες εστίες, οι οποίες θα δουλευτούν όλο το βράδυ, άρα η προσπάθεια και η μάχη μας δεν έχει τελειώσει». «Στην περιοχή έπνεαν από το μεσημέρι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ με ριπές 9, επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Περιφέρεια, ο στρατός, οι εθελοντές μας, οι δασάρχες και η ΕΛΑΣ. Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια των πυροσβεστών, τους οποίους ευχαριστώ από καρδιάς», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Επαναλαμβάνω πως η πυρκαγιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, αλλά έχει δρόμο μπροστά και θα δουλευτεί όλη τη νύχτα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά εντοπίστηκε από τα drones της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (Νέας Ερυθραίας, Ροδόπολης κλπ.).

Ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία. Από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Στις 3.47 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων στις πλησιέστερες περιοχές της πυρκαγιάς, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν ισχυρές δυνάμεις, από εθελοντές πυροσβέστες, πλήθος εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής αλλά και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

54 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το Σάββατο

Συνολικά 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, από τις οποίες οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δέκα (10). Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς

Σε απόλυτη ετοιμότητα έχει τεθεί στο σύνολό του ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής για να συνδράμει με κάθε μέσο στις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην τοποθεσία Κατσιμίδι στην Πάρνηθα.

Από τα πρώτα λεπτά εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη διάθεση 10 υδροφόρων οχημάτων, ενώ είναι σε ύψιστη ετοιμότητα για να συνδράμει στην εκκένωση της περιοχής, εφόσον αυτό ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες και τα στελέχη της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας είναι σε συνεχή επαφή με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και ενημερώνονται για τις εξελίξεις. Όπως επισημαίνεται από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες μας βρίσκονται σε επιφυλακή, προκειμένου να συνδράμουν άμεσα με κάθε δυνατό τρόπο σε ό,τι τους ζητηθεί από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που έχει την ευθύνη του συντονισμού των επιχειρήσεων στο πεδίο.

Στη μάχη ΕΛ.ΑΣ και Στρατός

Παράλληλα αποφασίστηκε ότι μαζί με την Πολιτική Προστασία, σε κατάσταση μάχης μπήκαν η Ελληνική Αστυνομία και οι Ένοπλες Δυνάμεις με τέσσερα αεροσκάφη τύπου Καναντέρ και ένα Σινούκ με κάδο, αλλά και βαρέα οχήματα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ