Φωτιά στη Βοιωτία: Νεκρός ηλικιωμένος βοσκός από αναθυμιάσεις - Είχε πάει να σώσει τα ζώα του - Δύσκολο το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στη Βοιωτία: Νεκρός ηλικιωμένος βοσκός από αναθυμιάσεις - Είχε πάει να σώσει τα ζώα του - Δύσκολο το πύρινο μέτωπο


Νεκρός είναι ένας 80χρονος κτηνοτρόφος από τη φωτιά που ξέσπασε στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνθρωπος πήγε να σώσει τα ζώα του από τις φλόγες και εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο βοσκός αφού έλαβε το μήνυμα από το 112 έτρεξε στο ποιμνιοστάσιό του για να σώζει τα ζώα, αλλά έχασε τη ζωή του, πιθανότατα από αναθυμιάσεις.

Ο κτηνοτρόφος λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις την ώρα που πήγε να σώσει τα ζώα του στον Πρόδρομο Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Το μέτωπο της φωτιάς επεκτάθηκε γρήγορα από την ώρα που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (21.8.2023) το πρωί.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, «με 9 μποφόρ δεν παίζουμε». Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της μεγάλης φωτιάς, εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112 με διαφορά λίγων λεπτών, για να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι αλλά και για όσους είναι στην παραλία Σαράντη να πάνε στη Θίσβη.

Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας. Το 112 ήχησε άμεσα στα κινητά των κατοίκων της περιοχής για να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Πρόδρομο Βοιωτίας επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

«Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πρόδρομος. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

 

 

Aρτοποιός: Η πυκαργιά κατευθύνεται στο Σαράντι
«Είναι δύσκολο μέτωπο, παρακαλούμε τους κατοίκους να ακούσουν τα μηνύματα, να φύγουν», τόνισε στον ΣΚΑΪ για τη μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως ανέφερε, «η πυρκαγιά κατευθύνεται με μαθηματική ακρίβεια στο Σαράντι με βάση τη φορά των ισχυρών ανεμών, 9 Μποφόρ. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί άπαντες για μια ώρα. Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή προσοχή», επισήμανε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ