Γέροντας Βαρθολομαίος: Τουλάχιστον 40 είναι οι μοναχοί στο Άγιο Όρος που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, επειδή δεν εμβολιάστηκαν

Γέροντας Βαρθολομαίος: Τουλάχιστον 40 είναι οι μοναχοί στο Άγιο Όρος που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, επειδή δεν εμβολιάστηκαν

«Διδάσκουν για έναν τιμωρό Θεό και ότι η εκκλησία μας είναι υπό διωγμό και αυτό δημιουργεί φανατισμό», επισήμανε.


Στο φαινόμενο του «γεροντισμού» μοναχών που θέλουν γύρω τους «όχι πιστούς αλλά οπαδούς» , απέδωσε ο Γέροντας Βαρθολομαίος, Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, το γεγονός ότι παρόλο που έχουν χαθεί από κοροναϊό 40 μοναχοί στο Άγιο Όρος τα δύο χρόνια της πανδημίας, εξακολουθούν και υπάρχουν άλλοι μοναχοί που είναι αρνητές του ιού και παρασύρουν ανθρώπους που θα έπρεπε να καθοδηγούν πνευματικά, στο να μην κάνουν το εμβόλιο.

Αυτό, σε πολλές περιπτώσεις, έχει ως αποτέλεσμα, να ασθενούν βαριά και να καταλήγουν από επιπλοκές του κοροναϊού.

«Διδάσκουν για έναν τιμωρό Θεό και ότι η εκκλησία μας είναι υπό διωγμό και αυτό δημιουργεί φανατισμό», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Έχουμε καταγγείλει προ πολλών ετών αυτή την κατάσταση, είναι ένα φαινόμενο που υπάρχει στο χώρο της εκκλησίας, το “φαινόμενο του γεροντισμού”, το οποίο λειτουργεί με τρόπο αρρωστημένο, σαν “καρκίνωμα” μέσα στον κορμό της εκκλησίας και το μόνο που καταφέρνει είναι να διασπά τους ανθρώπους, να τους διχάζει και να τους χωρίζει», τόνισε ο Γέροντας Βαρθολομαίος .

«Είναι κάποιοι που θέλουν να παριστάνουν τους συνεχιστές και διαδόχους Αγίων Γεροντάδων και προσπαθούν γύρω από τον εαυτό τους να μαζέψουν ανθρώπους. Έχουν το πάθος της προβολής και λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με κάποιους ανθρώπους που αναζητούν κάποιον “γκουρού”, που θα τους πει το μέλλον. Αναζητούν οπαδούς και αυτό το “οπαδιλίκι” φαίνεται από τον τρόπο που αντιδρούν, με φρασεολόγιο που παραπέμπει σε γήπεδο, σε ανθρώπους που θα πουν κάποια αντίθετη γνώμη από τη δική τους», πρόσθεσε.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «έχουν μετατρέψει την πίστη μας σε μια θρησκεία στην οποία κυριαρχεί ο τρόμος προς τους Χριστιανούς για έναν αυστηρό Θεό ο οποίος είναι τιμωρός. Κάτι που δεν είναι στην πίστη μας».

Κάνοντας αναφορά στο πάθος προβολής κάποιων μοναχών- αρνητών σημείωσε πως «από την παράδοσή μας και τα Συναξάρια που διαβάζουμε, ό,τι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την πίστη μας είναι ότι “εάν κάποιος Άγιος έχει τη χάρη του Θεού, ένα χάρισμα από τον Θεό, αυτός κάνει το παν για να το κρύψει και όχι να το φανερώσει».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ