Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους άνω των 60 να κλείσουν ραντεβού για την πρώτη δόση - Ξεκινά η επιβολή προστίμων

Από την ερχόμενη Δευτέρα επιβάλλεται το πρώτο πρόστιμο των 50 ευρώ για τον Ιανουάριο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών και θα ακολουθήσουν πρόστιμα των 100 ευρώ για τους υπόλοιπους μήνες

Το ζήτημα του κοροναϊού συνεχίζει να παραμένει σύνθετη εξίσωση, καθώς από τη μία παρατηρείται μια σταθερή αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, ταυτόχρονα, όμως, αυξάνονται οι εισαγωγές στις απλές κλίνες και τις ΜΕΘ.

Παράλληλα, έρχεται η ώρα των προστίμων, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα επιβάλλεται το πρώτο πρόστιμο των 50 ευρώ για τον Ιανουάριο στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών και θα ακολουθήσουν πρόστιμα των 100 ευρώ για τους υπόλοιπους μήνες. Οι ανεμβολίαστοι αυτής της ηλικιακής ομάδας είναι περίπου 310.000.

Η προθεσμία για να κλείσουν ραντεβού πρώτης δόσης οι πολίτες άνω των 60 ετών λήγει την Κυριακή.

Ο εμβολιασμός παραμένει απόλυτη προτεραιότητα, επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Κέντρο Υγείας Μεγάρων που λειτουργεί παράλληλα ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά και έκανε ειδική μνεία στους πολίτες άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

«Το 90%, εννέα στους δέκα πολίτες άνω των 60 ετών, έχουν πλέον εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού. Τους λίγους συμπολίτες μας άνω των 60 οι οποίοι ακόμα παραμένουν ανεμβολίαστοι, τους ενθαρρύνω και σήμερα: κάντε το βήμα. Δεν είναι το ζήτημα του προστίμου, ναι το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικής διασταύρωσης των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ τους ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και ως το τέλος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων.

Από την επιβολή προστίμων θα εξαιρεθούν:

• Όσοι έχουν αποδεδειγμένα λόγους υγείας που το απαγορεύουν (π.χ. σοβαρή αλλεργική αντίδραση, ιστορικό θρομβοπενίας)

• Όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό

• Όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ’ οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

 

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS