Υποχρεωτικό το self-test για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

Υποχρεωτικό το self-test για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

Υποχρεωτικό είναι από σήμερα το self test για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Δύο φορές την εβδομάδα θα πρέπει οι εργαζόμενοι να υποβάλλονται στο τεστ κι αυτό έως ότου μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Οι οκτώ κλάδοι στους οποίους ανήκουν οι εν λόγω εργαζόμενοι είναι:

  1. λιανεμπόριο,
  2. εστίαση,
  3. χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες,
  4. μεταφορές,
  5. υπηρεσίες καθαρισμού,
  6. κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής,
  7. υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων,
  8. σχολές οδηγών

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η προμήθεια των self tests θα γίνεται ως εξής:

το ένα εξ αυτών θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ

το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Tα self-tests που θα παρέχονται από τον εργοδότη, θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από σήμερα, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα self-test από την Πέμπτη, 13 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα και των δύο τεστ θα πρέπει να δηλώνονται στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Την εβδομάδα από 10 έως 16 Μαΐου 2021 τα αρμόδια για την εφαρμογή της προαναφερθείσας ΚΥΑ ελεγκτικά όργανα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σε επιτόπιους ελέγχους που θα διενεργούν στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση για την εφαρμογή της Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ