Τρίκαλα: Γονείς κατά του νοσοκομείου της πόλης για τον θάνατο της 16χρονης κόρης τους -Τι συνέβη

Τρίκαλα: Γονείς κατά του νοσοκομείου της πόλης για τον θάνατο της 16χρονης κόρης τους -Τι συνέβη

Κατά του νοσοκομείου Τρικάλων με μήνυση και αγωγή ύψους 800.000 ευρώ για ιατρική αμέλεια έχει κινηθεί η οικογένεια 16χρονης που το 2019 έφυγε από τη ζωή μετά από νοσηλεία.

Ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Καραμπασιάδης μιλώντας στο Mega τόνισε ότι η 16χρονη ήταν υγιέστατη, δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, ωστόσο μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στο νοσοκομείο κατέληξε «χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε από τι έπασχε και για ποιο λόγο απεβίωσε».

Το περιστατικό έγινε το 2019 και σύμφωνα με τον κ. Καραμπασιάδης οι γονείς καταγγέλλουν ότι «το προσωπικό του νοσοκομείου έδειξε πλήρη αδιαφορία, ότι το κορίτσι υποβλήθηκε μόνο στις υποτυπώδεις εξετάσεις και για αυτό δεν μιλάμε για ιατρικό σφάλμα αλλά για ιατρική αμέλεια». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γονείς καταγγέλλουν ότι επί μια εβδομάδα στο κορίτσι χορηγούνταν μόνο ορός. «Εμείς πήραμε εισαγγελική παραγγελία για να παραλάβουμε όλο τον φάκελο, όλα τα ιατρικά έγγραφα και όντως με πραγματογνώμονες και γιατρούς και παρατηρήσαμε ότι είχαμε σωρεία νεκρών και παραλείψεων», σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Όπως τόνισε η αιτία του θανάτου είναι άγνωστη στην οικογένεια «δεδομένου ότι δεν έγινε καμία περαιτέρω εξέταση». Όλα αυτά συνέβησαν, όπως εξήγησε ο δικηγόρος, σε μια εποχή που υπήρχε έξαρση της ίωσης Η1Ν1 και οι γονείς είναι εξοργισμένοι καθώς η κόρη τους δεν είχε καν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης του Η1Ν1 «και μόνο μετά από 5 μέρες νοσηλείας έκανε ιδιωτικά την εξέταση και τελικά δεν είχε, αλλά ακόμα και αυτό το είδαν μετά από μέρες».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν πραγματοποιήθηκε ιατροδικαστική εξέταση, ο κ. Καραμπασιάδης απάντησε αρνητικά και εξήγησε ότι οι γιατροί του νοσοκομείου Τρικάλων υποστηρίζουν ότι η κοπέλα «έφυγε» από κάποιο καρδιαγγειακό πρόβλημα, ωστόσο από την έρευνα που έχει γίνει υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι «η καρδιά πιθανότατα δεν ήταν η αιτία αλλά το αιτιατό». «Οι γενικές αίματος καθημερινά χτύπαγαν καμπανάκι, το κορίτσι είχε πρηστεί, την τρίτη μέρα είχε παραμορφωθεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Την τρίτη μέρα παραπονιέται ότι έχει πόνους στον θώρακα και την πλάτη, δείγμα ότι κάτι συμβαίνει στην καρδιά και τελικά παραπέμπεται σε καρδιολογική την έκτη ημέρα. Ο καρδιολόγος είπε στους γονείς ότι “δεν μπορώ να εγγυηθώ για τίποτα”», ανέφερε επίσης ο δικηγόρος.

Οι γονείς δεν έχουν μηνύσει κάποιον συγκεκριμένο γιατρό, παρά μόνο αποζητούν την ηθική δικαίωση στη μνήμη του παιδιού τους και η αγωγή έχει ασκηθεί απέναντι στη διοίκηση του νοσοκομείου Τρικάλων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS