Τραγωδία στα Κάτω Πατήσια: Τι εξετάζουν οι αρχές για τον 12χρονο που αυτοκτόνησε – Τι είναι το «blackout challenge»

Σοκ στο πανελλήνιο έχει σκορπίσει η είδηση με τον 12χρονο που βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιό του στα Κάτω Πατήσια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, οι γονείς του παιδιού το βρήκαν απαγχονισμένο και πανικόβλητοι κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς όμως, ήταν αργά…

Το «φονικό» παιχνίδι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα ως προς τα αίτια που οδήγησαν το 12χρονο αγόρι στην αυτοκτονία.

Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης».

Τι είναι το «blackout challenge»

H «πρόκληση συσκότισης», ή αλλιώς «blackout challenge», ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Μόνο που, ουκ ολίγες φορές, το παιχνίδι αυτό έχει αποβεί μοιραίο.

Οι γιατροί έχουν και στο παρελθόν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόκληση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Άλλοτε, σύμφωνα με τους γιατρούς, το Blackout Challenge μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS