Τραγωδία στα ανοιχτά της Πάρου: 16 μετανάστες πνίγηκαν, βρέφος ανάμεσά τους - 63 επιζώντες, συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζεται η έρευνα διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα

Τουλάχιστον 16 νεκροί, ανάμεσά τους ένα βρέφος, είναι ο τραγικός απολογισμός του ναυαγίου που σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Παρακευής στα ανοιχτά της Πάρου με ιστιοφόρο σκάφος στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 80 μετανάστες.

Αμέσως, μόλις ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων, σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό Σώμα και στην περιοχή έσπευσαν ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης, τέσσερα πλωτά του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος C-130, και 9 παραπλέοντα σκάφη.

Για τον εντοπισμό και την περισυλλογή των ναυαγών από το Λιμενικό Σώμα, τόσο το αεροσκάφος C-130 όσο και το super puma της Πολεμικής Αεροπορίας έριχναν φωτοβολίδες στο σημείο του ναυαγίου.

Στο σημείο όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας έφτασε και Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος η οποία θα ερευνήσει το αναποδογυρισμένο σκάφος καθώς υπήρχαν αναφορές για την ύπαρξη εγκλωβισμένων.

Οπως μεταδίδει το parianostypos, στη διάρκεια της επιχείρησης ανοιχτά της Πάρου, φωτοβολίδες και πτητικά μέσα ήταν ορατά από το λιμάνι του νησιού, στο οποίο ανέμεναν δύο ασθενοφόρα και όχημα για να παραλάβει τις σορούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σκάφος σημειώθηκε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να βρεθούν στη θάλασσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112 και αμέσως δόθηκε εντολή από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας να ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Σε αυτήν συμμετέχουν 1 πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, 4 πλοία του Λιμενικού και επιβατηγό πλοίο, δύναμη του λιμενικού και ομάδα βατραχανθρώπων, C 130, και 9 παραπλέοντα πλοία.

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS