Θρήνος στην κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη: Τραγικές φιγούρες οι γονείς του - «Ψηλά ψηλά», ψέλλιζε η μητέρα του

Θρήνος στην κηδεία του σμηναγού Τσιτλακίδη: Τραγικές φιγούρες οι γονείς του - «Ψηλά ψηλά», ψέλλιζε η μητέρα του

Σπαραγμός στο τελευταίο «αντίο»


Σήμερα η Ελλάδα λέει το τελευταίο «αντίο» στον κυβερνήτη του μαχητικού Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας το πρωί της Δευτέρας.

Συντετριμμένοι οι γονείς του Ευστάθιου Τσιτλακίδη έφτασαν το πρωί της Παρασκευής, στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Νευροκόπι Δράμας, για να αποχαιρετήσουν το παιδί τους.

Σύμφωνα με το makthes.gr εξελίχτηκαν σπαρακτικές στιγμές κατά την άφιξη της οικογένειας Τσιτλακίδη στην εκκλησία. Η μητέρα του κοιτούσε συνεχώς τον ουρανό και το μόνο που έλεγε ήταν «ψηλά ψηλά».

4153153132
Λίγο αργότερα, έφτασε και η σύντροφος του αδικοχαμένου πιλότου, υποβασταζόμενη κρατώντας μία φωτογραφία του στα χέρια της.

Μεσίστιες οι σημαίες στο Νευροκόπι - Μπομπονιέρες και κουφέτα στο τελευταίο αντίο

Νωρίτερα, στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών μεταφέρθηκαν τα πρώτα στεφάνια για την εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

Η κηδεία θα τελεστεί στις 12:00. Η σορός του μεταφέρθηκε δύο ώρες νωρίτερα στην Εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο χωριό Γρανίτη Νευροκοπίου, όπου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Οι υπηρεσίες του δήμου πρετοίμασαν τον περιβάλλοντα χώρο του ναού.

Το «παρών» θα δώσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τον τομεάρχη Άμυνας, Θοδωρή Δρίτσα, τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Χρήστο Χριστοδούλου, και τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, Θεόφιλο Ξανθόπουλο.


Με απόφαση του δημάρχου έχει κηρυχτεί τριήμερο πένθος έτσι ώστε σήμερα να είναι ημιαργία και όλοι οι κάτοικοι να μπορέσουν να βρεθούν στην εκκλησία για το «ύστατο χαίρε» στον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ανάμεσα στα πρώτα στεφάνια που έφτασαν στον ιερό ναό ξεχωρίζει αυτό της οικογένειας του πιλότου Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, οικογένεια και φίλοι του άτυχου σμηναγού είναι μόνο μερικοί απ' όσους έχουν στείλει στεφάνι στην κηδεία του κυβερνήτη του Φάντομ.

Η οικογένεια του άτυχου πιλότου αποφάσισε κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας να μοιράσουν μπομπονιέρες με κουφέτα και λευκά τριαντάφυλλα σε όσους έρθουν, για να αποχαιρετήσουν όλοι τον Στάθη Τσιτλακίδη. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να δηλώσουν ότι ο Στάθης δεν πρόλαβε καν να παντρευτεί και, ουσιαστικά, καλούν συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την Ελλάδα σε έναν «διαφορετικό γάμο» του παιδιού τους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ