Θωμαΐδης: Η άρση των μέτρων φέρνει μικρή αποκλιμάκωση των ψυχοτρόπων ουσιών

Θωμαΐδης: Η άρση των μέτρων φέρνει μικρή αποκλιμάκωση των ψυχοτρόπων ουσιών

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, εξήγησε τι προκύπτει από την ανάλυση των λυμάτων τόσο στην Αττική όσο και γενικά σε όλη τη χώρα.

«Οι ενδείξεις από την ανάλυση των λυμάτων στην Αττική αλλά και το γενικότερο δίκτυο των λυμάτων στη χώρα και όλοι οι επιδημιολογικοί δείκτες, εισαγωγές στα νοσοκομεία και ΜΕΘ, δείχνουν ότι έχουμε μικρή αποκλιμάκωση», επεσήμανε στο Πρώτο Πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι υπάρχει αισιοδοξία για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

«Τα μοριακά τεστ δεν είναι ένας δείκτης που ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί»
Εξήγησε δε, ότι με το «εργαλείο» της μεθοδολογίας των λυμάτων «μπορούμε να δούμε την τάση που πάει αλλά παρόλο που συσχετίζεται με τη διασπορά στην κοινότητα, αυτό που πρέπει να έχουμε στο νου μας είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι το αποτέλεσμα των τεστ. Τα πολλά μοριακά τεστ τη μέρα δείχνουν πολλά κρούσματα. Άρα, δεν είναι ένας δείκτης που ο κόσμος μπορεί να παρακολουθεί. Αξιόπιστος είναι ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία».

Καταλήγοντας ο κ. Θωμαΐδης εξήγησε ότι από την ανάλυση των λυμάτων προκύπτει μεγάλη χρήση ψυχοτρόπων ουσιών και φαρμακευτικής κάνναβης, συμπληρώνοντας ότι το τελευταίο τρίμηνο καταγράφηκε σημαντική αύξηση των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων αν και τόνισε ότι «η άρση των περιοριστικών μέτρων φέρνει μικρή αποκλιμάκωση των ψυχοτρόπων ουσιών».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ