Θεσσαλονίκη: Ποια είναι η βίλα - «φρούριο» που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος με τα 300 κιλά κοκαΐνης

Θεσσαλονίκη: Ποια είναι η βίλα - «φρούριο» που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος με τα 300 κιλά κοκαΐνης

Προς απολογία παραπέμφθηκαν στον 4ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης οι τέσσερις συλληφθέντες για το φορτίο των 300 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Προηγουμένως ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής, κατ΄ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, όπως επίσης για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τα δύο παραπάνω αδικήματα είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ επιπλέον η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής και κατά περίπτωση της βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

Οι συλληφθέντες, όλοι Άγγλοι υπήκοοι, ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Ο 41χρονος «αρχηγός» που οργάνωνε την διακίνηση από την Κολομβία δεν έχει συλληφθεί.

Ο 38χρονος αδερφός του John-Mark, «υπεύθυνος» της διακίνησης στην Ευρώπη συνελήφθη στο Κάτω Σχολάρι της Θεσσαλονίκης.

Μαζί του και ο 45χρονος Michael-Neil ο οποίος αναζητείται από τις βρετανικές αρχές γιατί βασάνισε και έκαψε ζωντανό έναν άνδρα στην Μεγάλη Βρετανία. Μάλιστα κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κάτω Σχολάρι, επιχείρησε να διαφύγει και καταδιώχθηκε από αστυνομικό.

Συνελήφθησαν επίσης, ο 48χρονος Anthony και ο 52χρονος Stephen. Η συγκεκριμένη «πεντάδα» και τα παρακλάδια της, σύμφωνα με πληροφορίες της αμερικανικής DEA, διαχειρίζονται το 15-20% της παγκόσμιας διακίνησης κοκαΐνης.

Στον ίδιο δρόμο όπου βρίσκεται η πολυτελής κατοικία, η οποία είναι σαν «φρούριο» με σιδεριές, σύρματα περιμετρικά, αυτόματα φώτα και κάμερες, υπάρχει μόνο μία ακόμη κατοικία λίγα μέτρα πιο μακριά και μετά αγροτικός δρόμος.

Σε βίντεο που έδωσε η Αστυνομία φαίνεται η στιγμή της εφόδου στην πολυτελή βίλα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS