Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ένας νεκρός από τη φωτιά στην πτέρυγα covid - Φέρεται να άναψε τσιγάρο - Ανεφλέγη το οξυγόνο [Βίντεο]

Νοσοκομείο Παπανικολάου: Ένας νεκρός από τη φωτιά στην πτέρυγα covid - Φέρεται να άναψε τσιγάρο - Ανεφλέγη το οξυγόνο [Βίντεο]

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής


Πυρκαγιά στην πτέρυγα covid του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη ξέσπασε σήμερα το πρωί, Τετάρτη (6 Απριλίου).

Στο σημείο έχουν σπεύσει 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροσβέστες επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό των ασθενών που νοσηλεύονται στην πνευμονολογική κλινική και αδυνατούν να απομακρυνθούν λόγω της πυρκαγιάς.

Εντοπίστηκε νεκρό άτομο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ένα άτομο εντοπίστηκε απανθρακωμένο στον δεύτερο όροφο του κτιρίου της Πνευμολογικής Κλινικής, στην πτέρυγα covid από όπου και ξεκίνησε η φωτιά.

Ασθενής φέρεται να άναψε τσιγάρο

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιστότοπος Voria.gr οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από φωτιά που έβαλε ένας ασθενής που νοσηλευόταν μόνος του σε τρίκλινο δωμάτιο. Ο ίδιος, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, φέρεται να άναψε τσιγάρο και ανεφλέγη το παρεχόμενο οξυγόνο, το οποίο είναι εξαρετικά εύλεκτο. Η σορός του εντοπίστηκε στον δεύτερο όροφο.

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, Διαμαντής Χλωρός, σημειώνει στον ιστότοπο Voria.gr ότι η φωτιά ξεκίνησε από ένα τρίκλινο δωμάτιο του νοσηλευτικού ιδρύματος στο οποίο νοσηλευόταν ένας μόνο ασθενής. «Δεν γνωρίζουμε αν ο συγκεκριμένος ασθενής έβαλε τη φωτιά, απλώς ξέρουμε πως ξεκίνησε από το συγκεκριμένο δωμάτιο».

Πυκνός καπνός

Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Μονάδας, Διαμαντής Χλώρος, ανέφερε πως στην πτέρυγα υπάρχει πυκνός καπνός, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του καθώς νοσηλεύονται και βαριά ασθενείς στους θαλάμους που ξέσπασε η φωτιά. Όπως τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό Open αρκετοί ασθενείς κατάφεραν και απεγκλωβίστηκαν από το κτίριο, ενώ οι γιατροί τους παρείχαν οξυγόνο, ωστόσο τόνισε πως δεν έχει εικόνα τι γίνεται με τους 20 ασθενείς. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πάντως οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν περιορίσει τη φωτιά, ενώ αρκετοί ασθενείς έχουν απομακρυνθεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ