Τέμπη: Απολογήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Τέμπη: Απολογήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ

Ολοκληρώθηκε η απολογία του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ, Σπύρου Πατέρα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Ο πρώην πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΣΕ βαρύνεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη, κατά παράβαση του ορίου ηλικίας που είναι στα 48 έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στον εφέτη ανακριτή ότι ενήργησε νόμιμα καθώς απλώς επικύρωσε την εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης του ΟΣΕ.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται επίσης οι απολογίες δύο μελών της επιτροπής μετατάξεων, που κατηγορούνται επίσης για την εμπλοκή τους σχετικά με την τοποθέτηση του 59χρονου σταθμάρχη Λάρισας στη συγκεκριμένη θέση.

Παράλληλα, αύριο αναμένονται οι Ιταλοί εμπειρογνώμονες, τους οποίους έχει καλέσει ο εφέτης ανακριτής προκειμένου να εξετάσουν το καταγραφικό της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Αφού ολοκληρωθεί αυτή η εξέταση, θα περιληφθεί στο πόρισμα των ανακριτικών αρχών, το οποίο θα ολοκληρωθεί και θα περιληφθεί στη δικογραφία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2022 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2023 YSTEROGRAFO NEWS