Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως - Είχε επάνω του καλάσνικοφ

Συνελήφθη ο ληστής της τράπεζας στη Μητροπόλεως - Είχε επάνω του καλάσνικοφ

Συνελήφθη στη Λεωφόρο Κατεχάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ληστής με το τατουάζ, τον οποίο αναζητούσαν οι Αρχές μετά τη ληστεία στην οδό Μητροπόλεως.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για 33χρονο αντιεξουσιαστή, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 43 ετών, συνολικά, για ληστείες. Πάνω στον συλληφθέντα βρέθηκε βαρύς οπλισμός. Φέρεται να είναι ύποπτος για τις ληστείες στην τράπεζα της οδού Μητροπόλεως, στη Μεταμόρφωση και στα Πετράλωνα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν δραπέτης από τις φυλακές από τις 2 Ιουλίου.

Από τις μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί μετά τη ληστεία στην τράπεζα στη Μητροπόλεως, καθώς και από το υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο κάδρο των υπόπτων από την Ελληνική Αστυνομία έχει τοποθετηθεί ο 33χρονος δραπέτης από τις φυλακές Λάρισας, ο οποίος διατηρεί σχέσεις και με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

«Είμαι καταζητούμενος»

Από την εξαφάνισή του και μετά, φέρεται να εμπλέκεται σε τουλάχιστον δύο ληστείες τραπεζών: Στις 10 Αυγούστου στην Εθνική Τράπεζα στα Πετράλωνα, όπου δύο ληστές με την απειλή καλάσνικοφ και περιστρόφου αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και στις 18 Αυγούστου σε τράπεζα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, όπου ένας ληστής με την απειλή οπλοπολυβόλου αφαίρεσε επίσης άγνωστο χρηματικό ποσό.

«Είμαι καταζητούμενος», είχε πει ο... αριστερόχειρας δράστης σε μια από τις δύο ένοπλες ληστείες, θέλοντας να κάνει κατανοητό στους υπαλλήλους της τράπεζας πως δεν είχε τίποτα να χάσει, δηλώνοντας εμμέσως πως ήταν έτοιμος για όλα.

Γι' αυτόν τον λόγο στην υπόθεση της ληστείας στην «καρδιά» της πρωτεύουσας μπήκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ποιος είναι ο 33χρονος με το τατουάζ

Ο βασικός ύποπτος για τη ληστεία στην τράπεζα της Μητροπόλεως έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για ένοπλες ληστείες, συμπλοκές με αστυνομικούς και κατοχή ενός μικρού οπλοστασίου στο Κολωνάκι.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στο Κολωνάκι, όπου συνελήφθη, είχε υποστηρίξει πως είχε αποθηκεύσει τον οπλισμό για λογαριασμό του 33χρονου αντιεξουσιαστή στο πλαίσιο της συντροφικής αλληλεγγύης.

Είχε κηρυχθεί δραπέτης όταν παραβίασε την 4η άδεια που είχε λάβει από τις φυλακές της Λάρισας, και σε χρονικό διάστημα… 42 ημερών φαίνεται να έχει εισβάλει σε τρεις τράπεζες, αποκομίζοντας χρηματικό ποσό που ανέρχεται στα 35.000 ευρώ.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως ο ληστής με το τατουάζ -το οποίο δεν κάλυπτε- δεν ενδιαφερόταν για το εάν θα αναγνωριστεί, γεγονός που τον καθιστούσε ιδιαίτερα επικίνδυνο σε περίπτωση που βρισκόταν πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς.

Μάλιστα, σε ένοπλη ληστεία τον Απρίλιο του 2015 σε σούπερ μάρκετ της Βόρειας Ελλάδας, οι δράστες, μεταξύ των οποίων και ο 33χρονος, δεν είχαν διστάσει να πυροβολήσουν εναντίον των αστυνομικών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ