Σοκ: Εννέα αγνοούμενοι τουρίστες μέσα σε 10 μέρες - Δεν ακολούθησαν τις οδηγίες για τον καύσωνα και έκαναν πεζοπορία με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Σοκ: Εννέα αγνοούμενοι τουρίστες μέσα σε 10 μέρες - Δεν ακολούθησαν τις οδηγίες για τον καύσωνα και έκαναν πεζοπορία με πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Σοκ, έκπληξη αλλά και θλίψη προκαλούν οι διαδοχικές εξαφανίσεις τουριστών, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένων, που επέλεξαν τη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, ωστόσο τα ίχνη τους χάθηκαν κυρίως κατά τη διάρκεια των ημερών όπου ο υδράργυρος είχε χτυπήσει κόκκινο.

Από τις 5 Ιουνίου και μέσα σε διάστημα μόλις δέκα ημερών εξαφανίστηκαν συνολικά εννέα άτομα, από διάφορες περιοχές της χώρας, εκ των οποίων μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί νεκρά τα τέσσερα.

Οι συνεχείς αναφορές αγνοουμένων κάνουν το γύρο του κόσμου, με πιο τρανταχτή υπόθεση αυτή του 67χρονου Βρετανού γιατρού και παρουσιαστή του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος χάθηκε στις 5 Ιουνίου στη Σύμη και βρέθηκε νεκρός τέσσερις ημέρες αργότερα, σε απόσταση μόλις δέκα μέτρων από πολυσύχναστη παραλία.

Ωστόσο, άλλη μία υπόθεση φαίνεται πως συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον. Δεν είναι άλλη από την εξαφάνιση του 59χρονου Αμερικανού συνταξιούχου αστυνομικού Έρικ Κάλιμπετ, ο οποίος χάθηκε στην Αμοργό, ένα νησί το οποίο επισκεπτόταν συχνά τα τελευταία χρόνια και θεωρείται ότι το γνώριζε πολύ καλά. Στο νησί βρίσκονται η σύντροφος και ο αδελφός του και δηλώνουν πως δεν θα φύγουν αν δεν βρεθεί. Μάλιστα, ο αδελφός του δήλωσε πως ο 59χρονος είναι έμπειρος περιπατητής, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να έχει χαθεί. Σημειώνεται ότι για την εξαφάνισή του σήμανε «alert» κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Ο Κάλιμπετ έχει μαζί του το διαβατήριό του και δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία είναι απενεργοποιημένα.

Όπως δήλωσε ο φίλος του Αμερικανού στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», οι οικείοι του αγνοουμένου δεν είναι ευχαριστημένοι από τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως ανέφερε, «δεν υπάρχει αρκετή υποστήριξη στις έρευνες από την ΕΛ.ΑΣ., δεν υπάρχουν εξειδικευμένα drones που να χρησιμοποιούνται στις έρευνες, ούτε και ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι. Έχουν έρθει δύο υψηλόβαθμοι αστυνομικοί από την Αμερική για να συνδράμουν στις έρευνες, αλλά η Ελληνική Αστυνομία δεν τους βοηθάει. Οι αστυνομικοί αυτοί είναι εκπαιδευμένοι στην εύρεση ανθρώπων μέσω κινητών τηλεφώνων. Όμως, από την ΕΛ.ΑΣ. δεν μας λέει κανείς για το στίγμα των δύο κινητών του τηλεφώνων, ώστε να επικεντρωθούν εκεί οι έρευνες και να ψάξουν συγκεκριμένη περιοχή. Έχουμε ζητήσει και τη συνδρομή της ειδικής ομάδας “Anubis”, αλλά η αστυνομία καθυστερεί ακόμη και να στείλει το αίτημα» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι του έχει συμβεί. Μου είπε ότι θα πάει έναν περίπατο. Πέρασαν αρκετές ώρες, δεν εμφανίστηκε και πήγα και δήλωσα την εξαφάνισή του. Δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας και γνωρίζει το νησί πολύ καλά, καθώς το επισκέπτεται τα τελευταία δέκα χρόνια» επισημαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι για την εξαφάνιση του Αμερικανού η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου είχε δηλώσει ότι «δεν μπορεί να αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια μέχρι να βρεθεί».

Η ίδια είχε κάνει γνωστό πως και στην περιοχή της Βυτίνας αγνοείται ένα ζευγάρι Ισραηλινών από τις 14 Ιουνίου.

Άφαντες οι Γαλλίδες που χάθηκαν στη Σίκινο

Ημέρα με πολύ υψηλή θερμοκρασία επέλεξαν να κάνουν πεζοπορία και δύο τουρίστριες από τη Γαλλία, ηλικίας 64 και 73 ετών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν την Παρασκευή στη Σίκινο. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι αγωνιώδεις προσπάθειες για τον εντοπισμό τους παρέμεναν άκαρπες, παρά το γεγονός ότι η μία από αυτές είχε στείλει μήνυμα από το κινητό της τηλέφωνο στο ιδιοκτήτη του καταλύματος όπου διέμεναν. Στο μήνυμα που εστάλη στις 08.24 το πρωί της Παρασκευής, η αγνοούμενη τουρίστρια είχε επισυνάψει φωτογραφία της, στην οποία φαινόταν πεσμένη ανάσκελα στο έδαφος, και έγραφε: «Έχω παραπατήσει, έχω πέσει, δεν αισθάνομαι καλά».

Ο Ηλίας Γαβανάς, ο άνθρωπος που επικοινώνησε τελευταία φορά μαζί της, μιλώντας στον ANT1, είπε ότι «δυστυχώς, δεν μιλούσε αγγλικά, μόνο γαλλικά, προσπαθούσε να μου εξηγήσει τι συμβαίνει και μου έστειλε μια φωτογραφία της ότι έχει πέσει. Της έστειλα μήνυμα να μου στείλει τη θέση της στο google maps, δεν μου απάντησε ποτέ και μετά, δυστυχώς, καταλάβαμε ότι το τηλέφωνό της έκλεισε, γιατί τα μηνύματα δεν πήγαν». Δεν είναι γνωστό αν οι δύο Γαλλίδες εξαφανίστηκαν μαζί.

Νεκρός ο Αμερικανός που είχε εξαφανιστεί στην Κέρκυρα

Με τραγικό τρόπο και με πολλά ερωτήματα έπεσε η αυλαία στην υπόθεση εξαφάνισης ενός 70χρονου Αμερικανού, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί την περασμένη Τρίτη στο Μαθράκι της Κέρκυρας. Το πτώμα του ηλικιωμένου βρέθηκε χωρίς ρούχα σε απόκρημνη βραχώδη περιοχή στα βόρεια του νησιού. Σύμφωνα με το corfupress.gr, η περιοχή στην οποία εντοπίστηκε ήταν κοντά στο σπίτι όπου διέμενε. Όπως είχε αναφέρει ο πρόεδρος της κοινότητας Μαθρακίου Σπύρος Αργυρός, το βράδυ της Τρίτης ο 70χρονος βρισκόταν με δύο τουρίστριες, οι οποίες έχουν φύγει από το νησί.

Drone εντόπισε το πτώμα του Ολλανδού στη Σάμο

Εκτός αυτών, άσχημα ήταν τα νέα και για τον 74χρονο Ολλανδό πεζοπόρο που είχε εξαφανιστεί στη Σάμο την Κυριακή 9 Ιουνίου. Η σορός του εντοπίστηκε στην περιοχή Λιμνιώνας με τη βοήθεια drone της ομάδας «Ίκαρος» της πυροσβεστικής. Όπως είχε γίνει γνωστό, τα ίχνη του 74χρονου είχαν χαθεί όταν πήγε για πεζοπορία. Τελευταία φορά που είχαν δει τον ηλικιωμένο ήταν στο «μονοπάτι 13», να ακολουθεί ταλαιπωρημένος μια διαδρομή μισής ώρας, που οδηγεί προς το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στις 13 Ιουνίου εξαφανίστηκε στην Κρήτη 80χρονος Βέλγος τουρίστας, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μία ημέρα αργότερα.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ