Θρήνος στο τελευταίο αντίο της 15χρονης Κλαίρης – Στα λευκά ντυμένοι οι συμμαθητές της

Θρήνος στο τελευταίο αντίο της 15χρονης Κλαίρης – Στα λευκά ντυμένοι οι συμμαθητές της

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε στη Σάμο η κηδεία της 15χρονης Κλαίρης, η οποία έχασε τη ζωή της τόσο άδικα κατά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ στις 3 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του 17χρονου Άρη.

Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, γονείς και καθηγητές βρέθηκαν στον ιερό ναού του Αγίου Χαράλαμπου στο Βαθύ της Σάμου, το μεσημέρι της Κυριακής, για να αποχαιρετήσουν την Κλαίρη. Ντυμένοι οι περισσότεροι στα λευκά, οι συμμαθητές του κοριτσιού τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία.

Παρούσα στην κηδεία ήταν και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα δυο παιδιά καταπλακωμένα από τα ερείπια.

Η κηδεία του 17χρονου Άρη, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του κάτω από τα χαλάσματα του παλιού τοιχίου που κατέρρευσε, θα γίνει στις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο άτυχα παιδιά είχαν καθίσει σε ένα σκαλοπάτι, αφού είχαν τελειώσει το σχολείο τους, και συζητούσαν, όταν λόγω του ισχυρού σεισμού έπεσε ένας τοίχος και τους καταπλάκωσε.

Όταν οι πυροσβέστες είδαν δίπλα από τον πεσμένο τοίχο πεταμένα τετράδια, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Δυστυχώς, μετά από λίγο βρήκαν τα δύο παιδιά νεκρά, αγκαλιασμένα.

Μιλώντας το πρωί της Κυριακής, ο πατέρας του αγοριού περιέγραψε τα όσα συνέβησαν λίγο μετά τις 13:51 την Παρασκευή, οπότε και εκδηλώθηκε ο φονικός σεισμός.

«Ο Άρης πήρε αγκαλιά την Κλαίρη για να την προστατέψει, αλλά δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, όλα έγιναν μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα, η πλάκα έπεσε κατευθείαν στα παιδιά και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν» δήλωσε ο κ. Κομνηνός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, αρχικά ο ίδιος βρήκε με τον πατέρα της Κλαίρης τις τσάντες των παιδιών. Δήλωσε ότι οι διασώστες και οι πυροσβέστες έσκαβαν με τα χέρια για να σώσουν τα παιδιά και ευχαρίστησε τον αρχηγό της πυροσβεστικής Σάμου. «Πάγωσα όταν είδα τα φορεία του ΕΚΑΒ, είπα το “παιχνίδι τελείωσε”» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα εγκαταλελειμμένα κτήρια που υπάρχουν στο νησί, ο κ. Κομνηνός είπε: «Πρέπει να βρεθεί λύση με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια στη μνήμη των παιδιών μας. Υπάρχουν εγκαταλελειμμένα κτήρια 30 – 40 χρόνων, και τα μπάζα να μαζέψουν οι υπάλληλοι του δήμου πάλι αυτά τα κτήρια θα εγκυμονούν κινδύνους. Ο πρωθυπουργός είδε το σημείο και δεν πίστευε στα μάτια του… Από το συγκεκριμένο σημείο, και από άλλους διπλανούς δρόμους στην ίδια κατάσταση περνάγανε ο Άρης και η Κλαίρη για να κερδίσουν χρόνο».

«Ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό είναι το μήνυμά μας. Δεν γυρνάει πίσω ο χρόνος. Αγκαλιάστε όλοι τα παιδιά τους. Να τα αγαπάτε» είναι το μήνυμα της μητέρας της αδικοχαμένης 15χρονης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS