ΕΛΛΑΔΑ

Ριφιφί στο Ψυχικό: Δύο γνωστοί Αθηναίοι στον κύκλο των υπόπτων για την κλοπή από τις «χρυσές θυρίδες»

Δύο γνωστοί Αθηναίοι που είχαν απασχολήσει τα προηγούμενα χρόνια την επικαιρότητα, περιλαμβάνονται στον στενό πλέον κύκλο υπόπτων που έχουν σχηματίσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής για τη διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.

Η κλοπή αποκαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου από πελάτισσα της τράπεζας. Κατά την έρευνα που έκαναν οι υπάλληλοι διαπίστωσαν ότι είχαν παραβιαστεί τρεις θυρίδες ακόμη, στον ίδιο φωριαμό. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αστυνομικοί με βάση τις καταθέσεις και τα στοιχεία που συνέλεξαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κλοπή στις θυρίδες διαπράχθηκε από τις 5 μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2020 και πιθανότατα όχι σε μία ημέρα, αλλά τμηματικά. Εικάζουν ακόμη ότι ο δράστης είχε τη βοήθεια πρώην ή εν ενεργεία υπαλλήλου ο οποίος με κάποιο τρόπο εξασφάλισε αντίγραφο ενός κλειδιού-πασπαρτού για τις θυρίδες.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στην Realnews, μεγάλη αξία στην έρευνα έχει το γεγονός ότι ο φωριαμός με τις παραβιασμένες θυρίδες μεταφέρθηκε στις αρχές του 2020 στην τράπεζα του Ψυχικού από άλλο υποκατάστημα που έκλεισε.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο φωριαμός δεν ήταν εντοιχισμένος, αλλά πακτωμένος στο πάτωμα, στο κέντρο του θησαυροφυλακίου. Σε πρώτη φάση, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο βιβλίο εισόδου πελατών στο θησαυροφυλάκιο και στα βίντεο του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας της τράπεζας.

Οι αστυνομικοί ερεύνησαν την περίπτωση κάθε πελάτη που είχε θυρίδα στο κατάστημα, το πόσες φορές πήγε, τι τσάντα είχε αλλά και τις πιθανές σχέσεις του με υπάλληλο του εν λόγω ή άλλου καταστήματος. Και έτσι κατέληξαν στο μικρό κύκλο 10 πελατών. Σύμφωνα με την Real ανάμεσα στους 10 βρίσκονται και δύο ιδιαίτερα κοινωνικά δραστήριοι Αθηναίοι, ένας άνδρας και μια γυναίκα που δεν συνδέονται μεταξύ τους. Πρόκειται για επιχειρηματία από το χώρο του θεάματος και τη σύζυγο προσώπου που ήταν πρωταγωνιστής δίκης που απασχόλησε τα τελευταία χρόνια τη δημοσιότητα.

Αστυνομική πηγή πάντως μιλώντας στην Real ανέφερε ότι δεν είναι 100% βέβαιοι πως ο δράστης είναι ένας από τους 10 ενοικιαστές θυρίδων. Ωστόσο, οι 10 αυτοί κάτοιχοι θυρίδων, αναφέρει η ίδια πηγή, πρέπει να εξεταστούν εξονυχιστικά, να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους, οι σχέσεις, οι γνωριμίες και οι επικοινωνίες τους.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS