Πυρκαγιά στη Σταμάτα: Eντολή εκκένωσης σε Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη -Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο

Πυρκαγιά στη Σταμάτα: Eντολή εκκένωσης σε Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη -Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο

Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η φωτιά έχει ξεσπάσει σε εργοστάσιο και οι φλόγες βρίσκονται κοντά στην οδό Ρόδων.

Η φωτιά στη Σταμάτα επεκτείνεται προς το γήπεδο της περιοχής και καίει δασική έκταση ενώ ο αέρας φυσάει προς την πλευρά του Διονύσου. Το 112 ήχησε για εντολή εκκένωσης από Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη.

112 stamata amigdaleza

Η φωτιά είναι κοντά σε σπίτια και στο σημείο έχουν σπεύσει εναέρια μέσα, επίγειες δυνάμεις και χωματουργικά μηχανήματα με τους ισχυρούς ανέμους να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Λίγο μετά τις 17.30 το κύριο μέτωπο βρισκόταν πάνω από το νεκροταφείο της Σταμάτας με τους ανέμους να έχουν κατεύθυνση προς τη Ροδόπολη.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σταμάτα, με εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις (22 πυροσβέστες, επτά οχήματα, έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα) που ενισχύονται συνεχώς και χωματουργικά, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της φωτιάς -που έγινε αντιληπτή από drone της Πυροσβεστικής- μήνυμα του 112 εστάλη αρχικά στους κατοίκους της Σταμάτας, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ