Παρέμβαση των Γαλλικών Εβραϊκών Ιδρυμάτων για «δημοκρατικό διμέτωπο αγώνα» - Kαλεί τους Γάλλους να κινητοποιηθούν

Παρέμβαση των Γαλλικών Εβραϊκών Ιδρυμάτων για «δημοκρατικό διμέτωπο αγώνα» - Kαλεί τους Γάλλους να κινητοποιηθούν

Έκκληση απηύθυνε σήμερα το Αντιπροσωπευτικό Συμβούλιο των Γαλλικών Εβραϊκών Ιδρυμάτων (Crif) για τη σύμπηξη ενός δημοκρατικού μετώπου για να αντιμετωπίσει στον β' γύρο των βουλευτκών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, αλλά χωρίς συμβιβασμούς με την Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν Λυκ Μελανσόν (LFI).

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον τίτλο του κειμένου: «Ούτε Εθνικό Μέτωπο ούτε Ανυπότακτη Γαλλία: το δημοκρατικό μέτωπο πρέπει να νικήσει το RN χωρίς συμβιβασμούς με το LFI», με το Crif, πιστό στις ιστορικές του δεσμεύσεις, να καλεί τους Γάλλους να κινητοποιηθούν για να αποτρέψουν την ανάληψη της εξουσίας από το Εθνικό Μέτωπο, ψηφίζοντας μαζικά υποψηφίους από δημοκρατικά και ρεπουμπλικανικά κόμματα, αλλά και «να αρνηθούν κατηγορηματικά κάθε συμβιβασμό με την Ανυπότακτη Γαλλία».

Σημειώνεται στο κείμενο: «Αντιμέτωπο με την απειλή της απόλυτης πλειοψηφίας του RN, το LFI δεν είναι μέρος της λύσης αλλά του προβλήματος. Οι αντισημιτικές του προκλήσεις και η στρατηγική του χάους, τροφοδοτούν τους φόβους των Γάλλων, κάνοντας την απόρριψη του LFI εκλογικό καύσιμο για την άνοδο του RN».

Καταλήγοντας σε αυτό αναφέρεται ότι: «Η προοπτική της απόλυτης πλειοψηφίας για το RN συνιστά απειλή για τη Δημοκρατία (…) Μόνο μια ξεκάθαρη γραμμή των Ρεπουμπλικανών θα εμποδίσει το RN να έρθει στην εξουσία την Κυριακή», ενώ όπως αναφέρουν τα Γαλλικά Εβραϊκά Ιδρύματα: «Υπάρχει ακόμα χρόνος για όλους τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους να ηγηθούν της μάχης ενάντια στο RN» καταγγέλοντας ταυτόχρονα το LFI και «κάθε αντισημιτικό εφησυχασμό».

Πολιτικός «σεισμός» στη Γαλλία

Υπενθυμίζεται ότι το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, με τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν να συγκεντρώνει το 33,15% των ψήφων, ενώ ο αριστερός συνασπισμός του Νέου Λαϊκού Μετώπου (NFP) ήρθε δεύτερος με 27,99% και η συμμαχία Ensemble του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν τρίτη με ποσοστό μόλις 20,76%.

Οι προβλέψεις δείχνουν ότι, μετά τον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας την επόμενη Κυριακή (7/7), το ακροδεξιό RN θα κερδίσει 230 έως 280 έδρες στην Κάτω Βουλή των 577 εδρών - μια εντυπωσιακή αύξηση από τις 88 έδρες που είχε στο απερχόμενο κοινοβούλιο, φλερτάροντας με την αυτοδυναμία. Το NFP (η συμμαχία της Αριστεράς) με τη σειρά του προβλέπεται να εξασφαλίσει 125 έως 165 έδρες, με το Ensemble του Μακρόν να ακολουθεί με 70 έως 100 έδρες.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας προβληματικής συγκατοίκησης

Με βάση όσα φαίνονται μέχρι στιγμής, η Γαλλία ετοιμάζεται να ζήσει άλλη μια περίοδο «συγκατοίκησης», με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό που μοιράζονται την εκτελεστική εξουσία να είναι διαφορετικής ιδεολογικής και κομματικής προέλευσης.

Συγκεκριμένα, όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι η Ακροδεξιά με τον Ζορντάν Μπαρντελά έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να «συγκατοικήσει» με τον Εμμανουέλ Μακρόν, του οποίου η δύναμη με το Kέντρο βρίσκεται στα τάρταρα.

Όλα θα κριθούν την ερχόμενη Κυριακή (7/07), στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των εκλογών, οπότε και ο γαλλικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει ποιον από τους τρεις δρόμους θα ακολουθήσει. Της Ακροδεξιάς της Λεπέν, της Αριστεράς του Μελανσόν, ή του Κέντρου του Μακρόν.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 04|07|24 17:39

Νέο Suzuki SWIFT ... Πρωτοπόρο [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ