Απίστευτο: Η Βασιλική Θάνου, στις πρώτες σειρές στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Απίστευτο: Η Βασιλική Θάνου, στις πρώτες σειρές στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά

Το σκηνικό του παραλόγου διαδραματίστηκε στο Πολεμικό Μουσείο καθώς η Βασιλική Θάνου παρευρέθη στις πρώτες σειρές στην ομιλία των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Η 74χρονη Χαλκιδαία δικαστικός, που έφτασε ως τα αξιώματα της ηγεσία του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακή πρωθυπουργός, δεν είχε κανένα πρόβλημα να παραστεί στην ομιλία Σαμαρά-Καραμανλή, δίπλα στην Όλγα Κεφαλογιάννη, παρότι η ίδια είχε πρωτοστατήσει εναντίον του, καθώς και όλων των υπολοίπων που διασύρθηκαν στην υπόθεση Novartis. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό ήταν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, που έβγαλε πύρινο λόγο κατά της κυβέρνησης, μίλησε για όσα τράβηξε, «μαζί με άλλους συναδέλφους, με την άθλια σκευωρία Νοβάρτις» επιμένοντας ότι «τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες θα τους πάω μέχρι τέλους! Και θα αποκαλυφθούν».

Η Βασιλική Θάνου διορίστηκε πρόεδρος του Αρείου Πάγου με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την 29η Ιουνίου 2015 στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, η οποία ελήφθη δια περιφοράς. Η κα Θάνου, αμέσως με την εκλογή της κυβέρνησης Τσίπρα και ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός είχε στείλει επιστολή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ζητώντας του να παρέμβει στα όργανα της Ε.Ε. υπέρ των προτάσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνηση Σαμαρά «κυβέρνηση κράτους απολυταρχικού».

Τον Αύγουστο του 2015, όταν ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε εκλογές, έγινε υπηρεσιακή πρωθυπουργός, παρότι πίσω στην ιεραρχία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ΝΔ. Στη συνέχεια, το 2017, δέκα ημέρες μετά την συνταξιοδότησή της διορίστηκε ως άμισθη προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του τότε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας σάλο και την αντίδραση του νομικού κόσμου της χώρας.

Η κα Θάνου υπήρξε διώκτης ΜΜΕ που στήριξαν τον κ. Σαμαρά, όταν το σχέδιο της κυβέρνησης Τσίπρα ήταν να κλείσει στη φυλακή τους πολιτικούς της αντιπάλους για την υπόθεση Novartis. Ως προϊσταμένη της Νομικής Υπηρεσίας του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η κα Θάνου υποστήριξε για την υπόθεση Novartis, ότι η πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών για τη σύγκληση της ολομέλειας του Εφετείου είναι μη νόμιμη». Ο τότε γ.γ της Ένωσης Δικαστών κ. Σαλάτας επεσήμανε πως η κα Θάνου απειλεί και τρομοκρατεί τους δικαστές.

Τον Ιανουάριο του 2017, πρότεινε αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης των ανώτατων δικαστικών από τα 67 στα 70 έτη, ερμηνεύοντας τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος κατά το δοκούν, προκαλώντας σύσσωμη την αντίδραση δικαστικών, νομικών και συνταγματολόγων με αποτέλεσμα η ολομέλεια του Αρείου Πάγου να καταψηφίσει την πρόταση.

Ενώ το 2018 προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της προέδρου της (ανεξάρτητης) Επιτροπής Ανταγωνισμού, θέση από την οποία την ξήλωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη μόλις ανέλαβε το 2019 και ο τότε υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην τοποθέτησή της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού είχε αντιταχθεί σφόδρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντας το ζήτημα με επιστολή του στην Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για θέματα Ανταγωνισμού Μαγκρέιτε Βέστεϊγερ.

Οι Financial Times μάλιστα, φιλοξένησαν δημοσίευμα που ανέφερε ότι η κα θάνου προωθεί την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και καταγγελίες για παρεμβάσεις στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Και ενώ το 2009 η κα Θάνου είχε εκφραστεί κατά της αποδοχής θέσεων σε ανεξάρτητες αρχές από συνταξιούχους δικαστές με το επιχείρημα ότι μπορεί να κατηγορηθούν ότι αποδέχονται πολιτικό πατρονάρισμα ή ακόμα ότι εμπλέκονται σε σκιώδεις επιχειρηματικές συναλλαγές, αποδέχθηκε την τοποθέτησή της σε μια τέτοια θέση, όπως υπενθύμιζαν οι Financial Times.

Τώρα, το πώς συμβαδίζει η προαναφερθείσα πορεία της Βασιλικής Θάνου με την παρουσία της στο κοινό που πήγε να παρακολουθήσει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ξεδιπλώνει την κριτική του στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μπορεί να το εξηγήσει μόνο η ίδια.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ