Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κατά του Κούγια: Δεν υπάρχει κατάψυξη εγκεφάλου

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κατά του Κούγια: Δεν υπάρχει κατάψυξη εγκεφάλου

«Δεν υπάρχει ως επιστημονικός όρος η κατάψυξη εγκεφάλου, η υποθερμία είναι μέθοδος επιβίωσης των αρρώστων για να σώσουν τη ζωή του ασθενούς», ξεκαθάρισε ο Γιώργος Παπαθεοδωρίδης, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.


Ειδικότερα, ο κ. Παπαθεοδωρίδης, έκανε αυτή τη δήλωση μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, μετά από την ανακοίνωση του συνηγόρου υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, για τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη που παρακολουθούσε στο νοσοκομείο τη μικρή Τζωρτζίνα.

«Έχουμε μεγάλη εμπειρία τόσο από την πλευρά των δωρητών όσο και των οικογενειών που τα λαμβάνουν», είπε ακόμη, τονίζοντας ότι, «η όλη προσπάθεια κάθε γιατρού είναι να σώσουμε τον άνθρωπο που έχουμε μπροστά μας, αυτό μπορώ να το διαβεβαιώσω».

Ακόμη, ο κ. Παπαθεοδωρίδης διευκρίνισε πως: «Όταν δεν τα καταφέρει και ο ασθενής καταλήξει από εγκεφαλικό θάνατο, τότε και μόνο τότε, ομάδα γιατρών και όχι ο γιατρός ερευνά αν έχει κάνει την έγκριση ή όχι για δωρεά οργάνων και τότε ο ΕΟΜ και όχι ο γιατρός αποφασίζει που θα δοθούν τα όργανα. Η συζήτηση γίνεται πάντα μετά θάνατον».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS