Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις -Ολος ο σχεδιασμός

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, την άλλη εβδομάδα οι αποφάσεις -Ολος ο σχεδιασμός

Στον «πάγο» έμειναν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων μετά την χθεσινή συνεδρίαση των λοιωξιολόγων.

Δεν πάρθηκαν αποφάσεις παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας ήλπιζε σε ένα άνοιγμα την προσεχή Δευτέρα, με τους ειδικούς να αποφασίζουν πως θα αξιολογήσουν ξανά την κατάσταση την επόμενη εβδομάδα. Ετσι, το καλύτερο σενάριο για το άνοιγμα των σχολείων μετατίθεται για τις 12 Απριλίου.

Επιστροφή στα σχολεία με self test

Το υπουργείο Παιδείας θα περιμένει μία εβδομάδα ακόμη για την τελική εισήγηση των ειδικών, έχοντας ως δεδομένο πως η επιστροφή στις τάξεις θα γίνει με την υποχρεωτική χρήση των self tests σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές και οι καθηγητές θα πρέπει να κάνουν τα self test κάθε εβδομάδα, με τους γονείς να παραλαμβάνουν τα τεστ από τα φαρμακεία.

«Οι γονείς θα τα παραλαμβάνουν από τα φαρμακεία, θα τα πραγματοποιούν στο σπίτι και μετά οι μαθητές θα έρχονται στο σχολείο, το ίδιο θα ισχύει για εκπαιδευτικούς. Είμαστε στο σχεδιασμό αυτής της διαδικασίας, το πώς δηλαδή θα προσέρχονται οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί και με ποια βεβαίωση θα τεκμηριώνεται ότι έγινε το τεστ και είναι αρνητικό» είπε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα στην ΕΡΤ.

«Αν υπάρχει θετικό τεστ, θα εφαρμόζεται το ισχύον πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, όπου θα δηλώνεται για να διενεργηθεί νέο τεστ σε εξεταστικό κέντρο» συμπλήρωσε.

Προτεραιότητα στα λύκεια

Όπως έχει τονιστεί, προτεραιότητα έχουν τα Λύκεια και τα γυμνάσια, ενώ όσον αφορά την επανεκκίνηση στα δημοτικά όλα είναι ανοιχτά, αλλά αναμένεται να ανοίξουν τελευταία. Ενας λόγος που είχαν κλείσει τα δημοτικά μετά το άνοιγμά τους, ήταν όπως είπαν οι ειδικοί, η κινητικότητα των γονέων που μεταφέρουν τα παιδιά με αποτέλεσμα να υπάρχει συνωστισμός έξω από τα σχολεία.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο, φέτος δεν πρόκειται να μαθήματα ούτε δια ζώσης ούτε εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, όπως έγινε πέρυσι στην διάρκεια της καραντίνας. Ωστόσο, φέτος η σχολική χρονιά θα πάρει παράταση ως το τέλος Ιουνίου.

Ο λόγος που δίνεται προτεραιότητα στα λύκεια είναι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα πρέπει να διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες θα γίνουν στην ώρα τους όπως έχει προγραμματιστεί.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS