ΕΛΛΑΔΑ

«Πλημμυρίζουν» από κόσμο οι δρόμοι όταν κλείνουν τα μπαρ

Μπορεί τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν από τις 00:30, λόγω του μοναδικού μέτρου που βρίσκεται σε εφαρμογή στην χώρα για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, ωστόσο οι πολίτεςπαραμένουν στους δρόμους, αρκετοί με ένα ποτό στο χέρι. Δίχως μάσκες και δίχως να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Οι σκηνές που κατέγραψε χθες βράδυ το MEGA μετά τα μεσάνυχτα είναι εντυπωσιακές. Η πόλη σφύζει από ζωή, οι δρόμοι είναι γεμάτοι, το ίδιο και οι πλατείες και η μόνη που μένει στο σπίτι είναι η αστυνομία, αφού δεν γίνεται ούτε ένας έλεγχος.

Οδός Κολοκοτρώνη, ώρα 01:00 τα ξημερώματα: Μισή ώρα μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας.

Με το ποτό στο χέρι

Εστιατόρια και μπαρ έχουν κλείσει, οι πολίτες όμως, νέοι στην πλειοψηφία τους παραμένουν στους δρόμους, αρκετοί με ένα ποτό στο χέρι. Δίχως μάσκες και δίχως να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.

Ο κόσμος βρίσκεται στους δρόμους, σαν να μην υπάρχει απαγόρευση από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα. Το μέτρο φαίνεται πως είναι μόνο στα χαρτιά. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 το πρωί δεν είναι σε ισχύ.

Το ίδιο σκηνικό και στο Κολωνάκι
Ωρα 01:30. Το MEGA έκανε αυτοψία και στο Κολωνάκι. Το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν τηρείται αλλά ούτε και τα μετρά διασποράς κατά του κορωνοϊού. Αρκετοί κυκλοφορούν χωρίς μάσκα στους εξωτερικούς χωρους και η εικόνα είναι σαν να έχει καταργηθεί και αυτό το μέτρο.

Στα μέσα Ιουνίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση για αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας ή την άρση του μέτρου, καθώς αναμένεται από τον Ιούλιο το κύμα των τουριστών.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αδαμάντιος Κοραής: Ο Διδάσκαλος του Έθνους

 Copyright © 2014 - 2021 YSTEROGRAFO NEWS