Πιστοποιητικό νόσησης εργαζόμενων: Έρχεται νέα ΚΥΑ - Με θετικό rapid θα λείπουν οι εμβολιασμένοι - Ποιοι χρειάζονται PCR

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα ΚΥΑ, που αναμένεται εντός της ημέρας, θα προβλέπει ότι για να εκδοθεί πιστοποιητικό νόσησης -δηλαδή βεβαίωση θετικού αποτελέσματος- οι εμβολιασμένο θα είναι καλυμμένοι με τα αποτέλέσματα των rapid test.

Για τους ανεμβολίαστους, ωστόσο, θα παραμείνει η υποχρέωση διενέργειας μοριακού (PCR) τεστ, ένα μέτρο που εφαρμόζεται από τις 2 Δεκεμβρίου 2021.

Την παραπάνω εξέλιξη είχε προαναγγείλει το βράδυ της Δευτέρας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. «Είναι αξιόπιστα τα rapid test, αυτό είπε και ο κ. Ζαούτης στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Δεν χρειάζονται για πολλούς τα μοριακά τεστ, ταλαιπωρείται πολύ ο κόσμος για να κάνει μοριακό τεστ και οι γιατροί που συμμετέχουν στη διαδικασία έχουν κουραστεί πολύ, χωρίς να υπάρχει λόγος για να κάνουν οι περισσότεροι pcr test», είπε χαρακτηριστικά.

Μια από τις χρήσεις του πιστοποιητικού είναι και η επίδειξή του στον εργοδότη, καθώς με θετικό αποτέλεσμα προβλέπεται δικαιολογημένη απουσία.

Τι ισχύει τώρα
Σε αυτή τη φάση, ο ΕΦΚΑ δέχεται μόνο μοριακό τεστ για να εγκρίνει την πενθήμερη, επί πληρωμή, άδεια ασθενείας, κάτι που αναμένεται να αλλάξει με τη νέα ΚΥΑ.

Και για το PCR
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΥΑ -που θα περιέχει ρυθμίσεις και για το κόστος του μοριακού (PCR) τεστ- είναι έτοιμη, ωστόσο δεν έχει ακόμα υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς.

 

 Copyright © 2014 - 2022 YSTEROGRAFO NEWS