Πήλιο: Η παγίδα σε 8 Ουκρανούς και Ισραηλινούς με 130 κιλά κεταμίνη και mdma - Ήρθαν στην Ελλάδα με τροχόσπιτα
Featured

Πήλιο: Η παγίδα σε 8 Ουκρανούς και Ισραηλινούς με 130 κιλά κεταμίνη και mdma - Ήρθαν στην Ελλάδα με τροχόσπιτα

Aπό την Ολλανδία με τροχόσπιτα και 130 κιλά κεταμίνη και mdma ξεκίνησαν τεσσερις Ουκρανοί, τρεις άντρες και μια γυναίκα (που φέρεται να μην γνώριζε για το εμπόριο ναρκωτικών), μόνιμοι κάτοικοι Ολλανδίας, για να το πουλήσουν σε πελάτες με τους οποίους είχαν ραντεβού στο Πήλιο. Έφτασαν στο Πήλιο με δυο τροχόσπιτα και «στρατοπέδευσαν» στην ευρύτερη περιοχή των Καλών Νερών.

Οι πελάτες τους ηταν 4 Ισραηλινοί -τρεις αντρες και μια γυναίκα- που ήρθαν στον Βόλο μόνο για να παραλάβουν το εμπόρευμα και να αναχωρήσουν, με σκοπό την διανομή του σε χώρες της Μέσης Ανατολής.

Η παγίδα της ΕΛΑΣ

Η πρωτη ομάδα των Ισραηλινών που έφτασε στον Βόλο- καθώς επρόκειτο να ακολουθήσουν και άλλες- ηταν υπό παρακολούθηση από τις Ισραηλινές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν δώσει σήμα σε όλη την Ευρώπη.

Οι υπηρεσίες του Ισραήλ γνώριζαν κάθε βήμα των εμπόρων και οταν έφτασαν προχθές στο Πήλιο, τους συνέλλαβαν σε μπλόκο στη Αγριά, οταν αναχωρούσαν από τον Βόλο, μετά την προμήθεια 30 κιλών ναρκωτικών. Ταυτόχρονα, από άλλη ομάδα αστυνομικών γινόταν έρευνα στα τροχόσπιτα στην ευρύτερη περιοχή των Καλών Νερών και βρέθηκαν 100 κιλά κεταμίνης (50 λίτρα μέσα σε μπετόνια) και mdma σε κρύπτες.

Η σύλληψή τους έγινε την Δευτέρα το βράδυ και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, συνοδεία δικηγόρων όπου ζήτησαν τριήμερη προθεσμία.

Σύμφωνα με την αστυνομία τα μέλη της οργάνωσης προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, τις οποίες απέκρυπταν σε αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, με σκοπό να τις μεταφέρουν και εισάγουν εντός της ελληνικής επικράτειας.

Οι ρόλοι των μελών της εγκληματικής οργάνωσης

Παράλληλα, διακριβώθηκε ο ρόλος των μελών της οργάνωσης ως εξής:

  • 44χρονος, αρχηγικό μέλος, είχε αναλάβει τον συντονισμό-σχεδιασμό της παράνομης δράσης, τη στρατολόγηση μελών, την ανεύρεση ναρκωτικών και τη μεταφορά και παράδοσή τους στο Ισραήλ,
  • 3 μέλη (34, 35 και 39 ετών), ήταν επιφορτισμένοι με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το συντονισμό της μεταφοράς τους στο Ισραήλ, την ενοικίαση πλωτού σκάφους και την απόκρυψη των ουσιών σε αυτό,
  • 4 μέλη (37, 38, 38 και 39 ετών), είχαν αναλάβει την παραλαβή των ναρκωτικών στο εξωτερικό και την εισαγωγή τους στην Ελλάδα μέσω Βουλγαρίας, με τροχόσπιτα, εντός των οποίων τις απέκρυπταν,
  • άγνωστα μέλη, πλήρωμα ιστιοπλοϊκού σκάφους, ήταν επιφορτισμένα με την παραλαβή των ναρκωτικών στην Ελλάδα και τη δια θαλάσσης μεταφορά αυτών στο Ισραήλ.

Τι κατασχέθηκε

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 53 κιλά και 240 γραμμ. ναρκωτικής ουσίας MDMA,
  • 50 κιλά και 250 γραμμ. κεταμίνης,
  • 7 γραμμ. κάνναβης,
  • 2.450 ευρώ,
  • 3.460 σεκέλ Ισραήλ,
  • όχημα,
  • 2 τροχόσπιτα,
  • 13 κινητά και
  • 14 μπιτόνια.

Όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία το παράνομο οικονομικό όφελος της εγκληματικής οργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη την επαγγελματική υποδομή, τη συνεχή δράση και τη γεωγραφική εξάπλωσή της, εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των υπόλοιπων μελών συνεχίζονται.

Πηγή: gegonota.news

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ