Φωτιά στην Αττική: Το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής - Δεν προκλήθηκε από κολόνα ρεύματος

Φωτιά στην Αττική: Το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής - Δεν προκλήθηκε από κολόνα ρεύματος

Στη δημοσιότητα ήρθε το επίσημο πόρισμα της Πυροσβεστικής σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε στον Βαρνάβα Αττικής και άφησε πίσω του μια νεκρή και τεράστιες καταστροφές στη βορειοανατολική Αττική.

Το πόρισμα καταρρίπτει κατηγορηματικά το αφήγημα πως η φωτιά στον Βαρνάβα προκλήθηκε από κολόνα της ΔΕΗ, αφού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων, η κολόνα από την οποία κάτοικοι έλεγαν πως ξεκίνησε η πυρκαγιά, βρίσκεται σε απόσταση άνω των 160 μέτρων από το επιβεβαιωμένο στίγμα έναρξής της. Αυτό, όπως τονίζεται, σημαίνει πρακτικά πως δεν γίνεται η φωτιά να έχει ξεκινήσει από την εν λόγω κολόνα.

Το πόρισμα για την έναρξη της φωτιάς

«To Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο συστάθηκε για την αντιμετώπιση έκτακτων και κρίσιμων περιστατικών εσωτερικής ασφάλειας διαθέτει ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου το οποίο εντοπίζει τα ενεργά μέτωπα στις περιπτώσεις πυρκαγιών σε πραγματικό χρόνο.

Το εν λόγω σύστημα τη στιγμή που καταγράφει το συμβάν παρέχει και το γεωγραφικό στίγμα, ενώ στη συνέχεια καταγράφει τα στελέχη της ΠΥ που ενήργησαν και τις δυνάμεις που δραστηριοποιούνται για την καταστολή του συμβάντος.

Με βάση το γεωγραφικό στίγμα που έδωσε το ΕΣΚΕΔΙΚ και το οποίο επιβεβαιώθηκε για την ακρίβειά του από στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σχετικά με την έναρξη της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα στις 11 Αυγούστου στις 15:02, οι κολόνες του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας που "ενοχοποιούνται" από μαρτυρίες κατοίκων βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 160 μέτρων από το επιβεβαιωμένο στίγμα, γεγονός που σημαίνει ότι το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς δεν μπορεί να έχει προκύψει από την κολόνα.

Το γεωγραφικό στίγμα πυρκαγιάς:

porisma pyrosvestikis1

Το σημείο έναρξης πυρκαγιάς και το σημείο του Δικτύου:

porisma pyrosvestikis2

Το δίκτυο (πάνω αριστερά με κόκκινο ο στύλος του Δικτύου για τον οποίο έγινε αναφορά από κατοίκους και κάτω δεξιά επίσης με κόκκινο το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς)».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ