Πετράλωνα: Στο Άγιο Όρος για τρία χρόνια ο 17χρονος μετά την καταγγελία για τον βιασμό του από τον πατέρα του

Πετράλωνα: Στο Άγιο Όρος για τρία χρόνια ο 17χρονος μετά την καταγγελία για τον βιασμό του από τον πατέρα του

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι αποκαλύψεις γύρω από τη νέα υπόθεση κακοποίησης και βιασμού στα Πετράλωνα όπου δύο παιδιά ζούσαν για χρόνια την απόλυτη φρίκη στα χέρια του πατέρα τους. Κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης, σύμφωνα με το Mega διαδραμάτισε ένας συγγραφέας στον οποίο το 17χρονο αγόρι εξομολογήθηκε όσα βίωσε από τον πατέρα του και συγγενείς του οι οποίοι είχαν φτάσει στο σημείο να βιντεοσκοπούν τα παιδιά τους ενώ τα βίαζαν. Μάλιστα ο νεαρός είχε βιαστεί μπροστά στη μητέρα του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μήνυση έγινε το 2017 και τότε ο συγγραφέας με τη σύμφωνη γνώμη της μητέρας αποφάσισε το παιδί να μεταφερθεί στο Άγιο Όρος. Εκεί φοίτησε στην Αθωνιάδα Σχολή, ενώ όσοι τον γνώρισαν και ήρθαν σε επαφή μαζί του ανέφεραν ότι επρόκειτο για ένα πολύ καλό παιδί και καλό μαθητή. Ο νεαρός παρέμεινε εκεί μέχρι το 2020 και επέστρεψε στην Αθήνα για τα διαδικαστικά με εισαγγελική εντολή προκειμένου να έρθει σε κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον πατέρα του.

Μάλιστα μετά την μήνυση που υποβλήθηκε το 2017 δύο άτομα επικοινώνησαν ανώνυμα με το Χαμόγελο του Παιδιού προκειμένου να ενημερώσουν για τις στιγμές φρίκης που βίωνε ο 17χρονος και η αδερφή του. Ωστόσο η υπόθεση είχε προχωρήσει κι έτσι ήρθαν σε επαφή με την αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας.

 

Μιλώντας στο MEGA η Δήμητρα Πλαστήρα, δικηγόρος της 22χρονης σήμερα κόρης της οικογένειας, μίλησε για βασανισμό των παιδιών από μικρή ηλικία.

«Έχουν βασανιστεί αυτά τα παιδιά. Όλο αυτό που ζούσαν και ζουν νομίζουν ότι συμβαίνει σε όλες τις οικογένειες, μπορεί να μην τους άρεσε αλλά έπρεπε να υποστούν τη μοίρα τους μου είπαν χαρακτηριστικά», είπε η δικηγόρος.

Η κυρία Πλαστήρα σημείωσε πως «τα παιδιά δεν έχουν κακοποιηθεί μόνο σωματικά και ψυχικά, έχουν επαναθυματοποιηθεί όταν καλούνται να καταθέσουν τα ίδια πράγματα και όταν για 5 χρόνια η υπόθεση σέρνεται. Το να χρονοτριβεί τόσο πολύ μια τόσο σοβαρή καταγγελία είναι και κατά του τεκμηρίου της αθωότητας».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της 22χρονης, η ίδια «δεν έχει καταγγείλει βιασμό αλλά σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον πατέρα της και κάποια άλλα άτομα. Δεν είχε αναφέρει ότι είχε και η ίδια κακοποιηθεί και είναι σημαντικός ο χρόνος που διάλεξε να καταγγείλει την κακοποίησή της αφού ενηλικιώθηκε και μπόρεσε να φύγει από το σπίτι».

Όπως λέει στα πάρτι βιασμών γινόταν καταγραφή με κάμερα, ωστόσο «για να εντοπιστεί ένα υλικό θα πρέπει να αναζητηθεί. Τα παιδιά το κατήγγειλαν, αλλά δεν έγινε κάποια έρευνα. Όταν έχουν παρέλθει πέντε έτη και όταν είναι υποψιασμένοι οι δράστες, έχουν καταστρέψει όλα τα στοιχεία».

Όσο για τους γονείς των παιδιών επεσήμανε πως «εχουν κληθεί και έχουν αρνηθεί όλες τις κατηγορίες και έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Μόνο στον πατέρα έχει τεθεί όρος να μην πλησιάζει και να μην έχει επικοινωνία με τα ανήλικα τέκνα του».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS