Πάτρα: Κρεμούσαν παιδιά ανάποδα - Σοκαριστικά στοιχεία από τη δικογραφία για το «καρτέλ του σχολείου» και τους νεαρούς διακινητές

Πάτρα: Κρεμούσαν παιδιά ανάποδα - Σοκαριστικά στοιχεία από τη δικογραφία για το «καρτέλ του σχολείου» και τους νεαρούς διακινητές

Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια αναφορικά με τη δράση των μελών του «καρτέλ του σχολείου», των νεαρών εκείνων που διακινούσαν ναρκωτικά με έδρα το 4o-5o Γυμνάσιο-Λύκειο Μαρούδας στην Πάτρα.

 Ως γνωστόν, οι νεαροί ασκούσαν αφόρητη πίεση σε μια σειρά νεαρών μαθητών αφενός προκειμένου να γίνουν χρήστες ναρκωτικών, αφετέρου για να μετατραπούν σε «βαποράκια» και να προσελκύσουν και άλλους συμμαθητές τους.

Πάτρα: Κρεμούσαν παιδιά ανάποδα

Όπως προκύπτει, όμως, από τα στοιχεία της δικογραφίας, οι νεαροί αυτοί ασκούσαν κάθε πιθανή και απίθανη μορφή βίας προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Μάλιστα, όπως προκύπτει από πληροφορίες σχετικά με τα δικαστικά έγγραφα, οι δράστες δεν δίστασαν ακόμη και να κρεμάσουν ανάποδα ένα νεαρό προκειμένου να τον βασανίσουν και να υποταχθεί στις επιθυμίες τους.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», τα πράγματα είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο, που σε κάποιες περιπτώσεις οι γονείς των μαθητών έφταναν στο σημείο να διώχνουν τα παιδιά τους από την Πάτρα προκειμένου να τα σώσουν!

Οι ανήλικοι ήταν ανήμποροι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τις περισσότερες φορές, μάλιστα δεν μιλούσαν στους οικείους τους και ως εκ τούτου με τη συνδρομή γονέων και συγγενών εκτός Πάτρας αναγκάστηκαν να μετακομίσουν. Αναφέρεται δε μία περίπτωση 16χρονης, με τον πατέρα της να αντιλαμβάνεται πως η κόρη του είχε μπλέξει και να τη «διώχνει» σε άλλη πόλη.

Οι γονείς έδιωχναν τα παιδιά για να σωθούν και τα μέλη της οργάνωσης τα ακολουθούσαν

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση πως τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον δύο, προσπάθησαν να βρουν εκείνα τα παιδιά που μετακόμισαν για να σωθούν. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ταξίδεψαν σε συγκεκριμένη περιοχή όπου είχε καταφύγει 19χρονος και τον εξανάγκασαν να επιστρέψει στην Πάτρα. Σε άλλη περίπτωση, τα μέλη της οργάνωσης φέρεται να προσέγγισαν μαθητή με το πρόσχημα ότι τους χρωστάει 200 ευρώ. Όταν ο νεαρός αντέδρασε, εκείνοι απάντησαν: «Μου χρωστάς, θα σε τσακίσω στο ξύλο, πήγαινε “αυτό” (σ.σ.: ναρκωτικά) εκεί, για να κλείσει το χρέος».

Αντίστοιχα είναι τα περιστατικά τα οποία περιέγραψε δικηγόρος ενός 14χρονου, ο Άκης Βαβαρούτας, ο οποίος περιέγραψε εκβιασμό για την πραγματοποίηση ληστείας: «Αν θα κάνω μια ληστεία, θα έρθεις μαζί μου; Θα συμμετέχεις ή θα προτιμήσεις να το πληρώσεις με τη ζωή σου;», φέρεται να έλεγε ένα από τα μέλη του κυκλώματος στον εντολέα του.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ