Παγώνη: Κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε τους ανεμβολίαστους γιατρούς

Παγώνη: Κάνουμε προσπάθεια να πείσουμε τους ανεμβολίαστους γιατρούς

Η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι το 94,75% των νοσοκομειακών γιατρών είναι εμβολιασμένοι και γίνεται προσπάθεια για πειστούν και οι υπόλοιποι.

Η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά έχουν εμβολιαστεί στο μεγαλύτρο ποσοστό τους και εντείνονται οι προσπάθειες να πειστούν και οι υπόλοιποι καθώς είναι αναγκαίοι στα νοσοκομεία τους.

«Θεωρώ ότι οι συνάδελφοι θα προσπαθήσουμε να τους μεταπείσουμε έστω και την τελευταία μέρα και να προχωρήσουμε σε αυτό που λέμε καθολικότητα του εμβολιασμού και για τη δική τους ασφάλεια και για την ασφάλεια των ασθενών που έρχονται σε επαφή και οπωσδήποτε για το περιβάλλον τους και τις οικογένειές τους».

Θυμίζουμε ότι από αύριο, όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί θα βγαίνουν σε καθεστώς αναστολής.

«Δεν είναι αρνητές οι συνάδελφοι»
Η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, δεν είναι αρνητές αλλά κάποιοι από αυτούς φοβούνται. « Επειδή έχουμε μιλήσει με αρκετούς από αυτούς, φοβούνται και απαντούν ότι “εγώ αν πάρω πλήρη μέτρα όπως παίρνω δεν θα κολλήσω”. Η απάντησή η δική μας είναι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη Δέλτα πολύ μεταδοτική, έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Βλέπουμε τι γίνεται με τα παιδιά μας και τη μετάλλαξη για αυτό θέλουμε και προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι λόγω της επιθετικότητας αυτής της μετάλλαξης που μπορεί αργότερα να έρθει και άλλη μετάλλαξη που μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο επιθετική, πρέπει να εμβολιαστούν», ήταν τα λόγια της στα Παραπολιτικά.

«Εμείς πιστεύουμε στην καθολικότητα του εμβολιασμού και για αυτό ζητήσαμε από το υπουργείο και την επιτροπή εμβολιασμών να μας πουν επειδή είμαστε οι πρώτοι που εμβολιαστήκαμε πότε θα κάνουμε την επόμενη δόση, τη συμπληρωματική.

Προσπαθούμε να γίνει σήμερα τελευταία μέρα μια μεγαλύτερη καμπάνια να πεισθούν και οι τελευταίοι και να κλείσουμε το θέμα των υγειονομικών. Γιατί αυτό που μας απασχολεί τώρα δεν είναι οι υγειονομικοί, είναι οι ομάδες που ακόμα δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν και να φτάσουν τα ποσοστά και το τείχος της ανοσίας το 80% και πάνω. Είναι οι 50-60 ετών και οι νέοι οι οποίοι πρέπει να το τρέξουμε και να εμβολιαστούν για να φτιάξουμε το τείχος της ανοσίας», πρόσθεσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS