Το πείραμα της Ολλανδίας: Στέλνει 200 τουρίστες στην Ελλάδα για διακοπές για να δει αν είναι εφικτός ο τουρισμός στην πανδημία

Το πείραμα της Ολλανδίας: Στέλνει 200 τουρίστες στην Ελλάδα για διακοπές για να δει αν είναι εφικτός ο τουρισμός στην πανδημία

Περίπου 200 άτομα ετοιμάζεται να στείλει στις 12 Απριλίου η Ολλανδία για οκταήμερες διακοπές στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον είναι εφικτός ο τουρισμός στη διάρκεια της πανδημίας.

Στο πλαίσιο του πειράματος αυτού οι τουρίστες, που θα υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού πριν την αναχώρησή τους και κατά την επιστροφή τους, θα απολαύσουν διακοπές σε ξενοδοχείο all inclusive στη Ρόδο με το κόστος ανά άτομο να αποτιμάται στα 399 ευρώ. Τα 187 άτομα που θα επιλεγούν από τους 25.000 ενδιαφερόμενους που έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής αίτηση, δεν θα επιτρέπεται να φύγουν από τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, ενώ θα υποχρεωθούν κατά την επιστροφή τους στην Ολλανδία να μπουν για ένα δεκαήμερο σε ξενοδοχείο καραντίνας.


Βάσει του σχεδίου που εκπόνησε η Sunweb σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση, οι 187 τουρίστες ηλικίας 18-70 ετών θα είναι οι μοναδικοί φιλοξενούμενοι στο Mitsis Grand Hotel στο διάστημα των διακοπών τους, όπως αναφέρει το RTL Nieuws. Οι Αρχές της Ολλανδίας, που έχει καταγράψει 1,25 εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα και 16.536 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας, αποθαρρύνουν τα ταξίδια στο εξωτερικό -εκτός από τα υπεραπαραίτητα – μέχρι τα μέσα Μαϊού καθώς τα νέα κρούσματα είναι σε έξαρση και τα περιοριστικά μέτρα έχουν παραταθεί μέχρι τις 20 Απριλίου – λόγος για τον οποίο πολλοί διερωτώνται κατά πόσον είναι «υπεύθυνο» να δοθεί η ευκαιρία στους επιλεγέντες να αποδράσουν από το lockdown σε μια περίοδο που η υγειονομική κρίση είναι σε έξαρση στη χώρα και ολόκληρη την Ευρώπη. Άλλοι πάλι συνέκριναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις διακοπές στο θέρετρο της Ρόδου με εγκλεισμό σε «φυλακή πολυτελείας», καθώς οι τουρίστες θα μπορούν μεν να χρησιμοποιούν τις τρεις πισίνες και τα δύο εστιατόρια του ξενοδοχείου, αλλά δεν θα επιτρέπεται να κατεβούν στην παραλία. Αυτό, όμως, δεν αποθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους όπως η 51χρονη Κορίνα Γκούντερχααν, που δήλωσε στο RTL Nieuws: «Πρώτα μολύνθηκα από τον κορωνοϊό και νόσησα βαριά. Στη συνέχεια έχασα τη δουλειά μου. Οπότε τώρα τι; Ανυπομονώ να βρεθώ σ’ ένα θέρετρο και να μην κάνω απολύτως τίποτα για να συνέλθω από αυτή την ταραχώδη χρονιά».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS