Νέο θρίλερ: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου - Σπεύδει ελικόπτερο του Λιμενικού

Νέο θρίλερ: Εντοπίστηκε ιστιοφόρο με μετανάστες ανοιχτά της Πύλου - Σπεύδει ελικόπτερο του Λιμενικού


Ένα ιστιοφόρο με μετανάστες εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (16/06) στα ανοιχτά της Πύλου, με τις ιταλικές Αρχές να έχουν ενημερώσει τις ελληνικές.

Το σκάφος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκε 100 ναυτικά μίλια νότια της Πύλου και οι ελληνικές Αρχές επιτηρούν την κατάσταση. Σε μια ώρα θα περάσει στην ευθύνη των ιταλικών Αρχών.

Το ιστιοφόρο προς το παρόν δεν έχει εκπέμψει σήμα κινδύνου και πλέει κανονικά.

«Δεν έχουμε σαφή εικόνα για αριθμό μεταναστών»

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πλωτάρχης Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, τόνισε ότι παραπλέοντα σκάφη στην περιοχή, φορτηγά πλοία, κατευθύνονται στο σημείο. «Το ουσιώδες είναι ότι το σκάφος πλέει κανονικά στα όρια των δύο γραμμών (Ιταλία - Ελλάδα) και δεν έχει υπάρξει κίνδυνος. Πάει και ελικόπτερο για να διαπιστωθεί η ακρίβεια των στοιχείων», σημείωσε.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα για αριθμό μεταναστών... Δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν επικρατούν αυτή τη στιγμή δυσμενείς καιρικές συνθήκες», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ