Ναυάγιο στη Λέσβο: Τα πτώματα επέπλεαν δίπλα στους επιζώντες, 350 με 600 δολάρια το κεφάλι πήραν οι διακινητές

Ναυάγιο στη Λέσβο: Τα πτώματα επέπλεαν δίπλα στους επιζώντες, 350 με 600 δολάρια το κεφάλι πήραν οι διακινητές

Οι ομολογίες των επιζώντων από το ναυάγιο της Λέσβου τη νύχτα της Τετάρτης, ξεπερνούν ακόμα και την πιο νοσηρή φαντασία.

 

Δύο Σομαλές, 37 και 31 ετών, περιέγραψαν με όση ψυχραιμία μπορούσαν τα συμβάντα που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 18 ανθρώπους, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 25, σύμφωνα με την ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι γυναίκες περιέγραψαν πώς η κατανόηση για τη δυσχερή θέση που βρίσκονταν οι πρόσφυγες πάνω στη βάρκα μετατράπηκε σε πανικό, με τις ηθελημένες πτώσεις στη θάλασσα. Η βάρκα, από το βάρος των 53 ανθρώπων και τα 10 Μποφόρ, επρόκειτο να σπάσει.
Somalia

Συγκλόνισαν, όταν περιέγραψαν ότι, προσπαθώντας να σωθούν, κολυμπούσαν δίπλα σε πτώματα που επέπλεαν. Το πλέον συγκλονιστικό της περιγραφής ήταν ότι αντίκριζαν, στη μάχη τους για τη ζωή, ένα νεκρό 14χρονο παιδί. Από την άλλη μεριά, παρακολουθούσαν τους διασωθέντες, εκείνους που κατόρθωσαν να βγουν στη στεριά και να σκαρφαλώσουν στα βράχια.

Σε ό,τι αφορά το ποσό που έδωσαν στους διακινητές, οι δύο γυναίκες αποκάλυψαν ότι έδωσαν από 350 έως 600 δολάρια, παρ’ ότι οι ίδιες πέρασαν τα σύνορα μόνες τους. Επιπλέον, μίλησαν ευγνωμονούσες για τις ελληνικές Αρχές, καθώς ομολόγησαν ότι νιώθουν ασφαλείς στη χώρα.

Από το Λιμενικό διασώθηκαν 10 γυναίκες στη θάλασσα και ακόμη 15 άνθρωποι βρέθηκαν στη στεριά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ