«Ναι» στο τρένο λένε οι Κρητικοί και μαζεύουν τώρα υπογραφές

«Ναι» στο τρένο λένε οι Κρητικοί και μαζεύουν τώρα υπογραφές

Συλλογή υπογραφών για να τεθεί σε λειτουργία τρένο στην Κρήτη με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του νησιού ξεκίνησε η Παγκρήτια Ανοικτή Επιτροπή.

Η προσπάθεια συλλογής υπογραφών «Διεκδικούμε - υπογράφουμε για μέσο σταθερής τροχιάς στην Κρήτη», με σκοπό η επιτροπή να κλιμακώσει την πίεση προς την κυβέρνηση για την επίτευξη του αιτήματος αυτού, γίνεται διαδικτυακά με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Όπως αναφέρεται, η Κρήτη πρέπει και μπορεί να αποκτήσει ένα μέσο σταθερής τροχιάς τύπου tram-train με σύγχρονα χαρακτηριστικά μετακίνησης, που να συνδέει τις μεγάλες πόλεις και τις πύλες εισόδου της, όπως είναι τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Σύμφωνα με την επιτροπή, η Κρήτη πρέπει και μπορεί να στραφεί στα μέσα μετακίνησης που είναι φιλικά στο περιβάλλον, γρήγορα, ασφαλή και προσβάσιμα σε όλους.

Μέχρι στιγμής, στο κάλεσμα έχουν ανταποκριθεί θετικά οι Δήμοι Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου, Χερσονήσου, Αγίου Νικολάου, Μινώα Πεδιάδας και Οροπεδίου Λασιθίου. Σημειώνεται ότι πριν από τρεις μήνες τέθηκε το θέμα στη μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, ενώ μακροπρόθεσμος στόχος της Παγκρήτιας Ανοικτής Επιτροπής είναι μια συνολική πρόταση που θα ενώνει τις μεγάλες πόλεις της βόρειας Κρήτης, η οποία φιλοξενεί κάθε χρόνο περίπου το 20% των επισκεπτών της χώρας μας, ενώ και ο πληθυσμός της είναι μεγάλος.

Όπως είπε στην εκπομπή «Κρήτη σήμερα» το μέλος της Ανοικτής Παγκρήτιας Επιτροπής Λευτέρης Μιχελακάκης, «είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες ώστε να δημιουργηθεί αυτό το μέσο σταθερής τροχιάς στην Κρήτη. Τα υπάρχοντα μέσα μεταφοράς δεν θα μπορούν στο μέλλον να καλύψουν τη μεγάλη ανάγκη που θα υπάρξει. Αυτή την υποδομή την έχουν ανάγκη οι Κρήτες, και ειδικά η ενδοχώρα, όχι μόνο ο τουρισμός του νησιού».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ