Μόσιαλος: Ποιον κίνδυνο κρύβουν οι νέες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Μόσιαλος: Ποιον κίνδυνο κρύβουν οι νέες ελευθερίες στους εμβολιασμένους

Σους κινδύνους που κρύβει η εφαρμογή των νέων μέτρων για τους εμβολιασμένους, οι οποίοι από το περασμένο Σάββατο μπορούν να βρίσκονται στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης χωρίς να φορούν μάσκα, να είναι όρθιοι και να χορεύουν αναφέρθηκε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στον Σκάι ο κ. Μόσιαλος είπε πως «η πλειοψηφία των εμβολιασμένων έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να κολλήσουν, 80% λιγότεροι εμβολιασμένοι συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους θα κολλήσουν κορονοϊό. Επίσης, έχουν πολύ μικρότερη πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους που θα είναι δίπλα τους».

Και συνέχισε λέγοντας: «Το πρόβλημα είναι αν νοσήσει κάποιος εμβολιασμένος και είναι ασυμπτωματικός και μεταφέρει τον ιό στο σπίτι του, που υπάρχουν ηλικιωμένοι ανεμβολίαστοι. Περίπου 600.000 άτομα στη χώρα μας άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί. Προσωπικά, θα προτιμούσα αυτό το άνοιγμα να γίνει ένα μήνα αργότερα, ώστε να έχει γίνει η τρίτη αναμνηστική δόση στις ευπαθείς ομάδες».

Ερωτηθείς για το τείχος ανοσίας, ο Ηλίας Μόσιαλος ξεκαθάρισε πως «με την παραλλαγή δέλτα δεν θα φτάσουμε στο τείχος ανοσίας. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε για πάρα πολλά χρόνια με τον ιό».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ