Μόρια: Ψάχνουν τους μετανάστες που έβαλαν φωτιά και έφυγαν από τρο ΚΥΤ

Μόρια: Ψάχνουν τους μετανάστες που έβαλαν φωτιά και έφυγαν από τρο ΚΥΤ

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή του καταυλισμού στη Μόρια τόσο στο ΚΥΤ όσο και έξω από αυτό, στον ελαιώνα, μετά τις φωτιές που ξεκίνησαν από το βράδυ της Τρίτης.

Φωτιές ξέσπασαν στη Μόρια και το μεσημέρι της Πέμπτης θέτοντας σε συναγερμό της Πυροσβεστικές δυνάμεις. Το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star μάλιστα μετέδωσε ζωντανά ντοκουμέντο που απαθανατίζει μετανάστες να βάζουν φωτιά σε σκηνή και ξερόχορτα και να φεύγουν. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού, «αυτό γίνεται συνεχώς όλη την ημέρα, βάζουν φωτιά και φεύγουν».

Στις εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικός σταθμός φαίνεται η στιγμή που η φωτιά φουντώνει, ενώ από πάνω πετάει ελικόπτερο για πυρόσβεση. Λίγο αργότερα ξεσπά φωτιά και σε άλλο σημείο. Δείτε το βίντεο (3:02):

Μόρια: Σε εξέλιξη έρευνες για τον εμπρησμό

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα μετά την πρώτη, μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στη Μόρια προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», οι έρευνες των αρχών για τον εμπρησμό του κέντρου υποδοχής στη Λέσβο εστιάζονται στη δράση ομάδας 30 Αφγανών που διέμεναν στη Μόρια. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πρόκειται για νεαρής ηλικίας άτομα που ταξίδεψαν στην Ελλάδα χωρίς τις οικογένειές τους, τα οποία είχαν συμμετοχή σε έκνομες ενέργειες εντός της δομής, όπως διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμούς μεταναστών. Τα άτομα αυτά δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των 35 αλλοδαπών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε πως «κάποιοι δε σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί και πασχίζουν να αποδείξουν ότι δεν ψάχνουν διαβατήριο για μια καλύτερη ζωή. Αντίθετα εκμεταλλεύονται κάθε αφορμή για να πυρπολήσουν κάθε λύση και τελικά να διαιωνίζουν το πρόβλημα. Έτσι έβαλαν δεύτερη πυρκαγιά που κατέστρεψε χθες αργά το βράδυ το μεγαλύτερο μέρος της δομής. Για να ξανα-αφήσουν άστεγους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, με πρώτες τις οικογένειες με παιδιά. Και το έκαναν αυτό γιατί θεώρησαν ότι αν πυρπολήσουν τη Μόρια, θα φύγουν αδιακρίτως από το νησί. Τους λέμε ότι δεν κατάλαβαν. Δεν πρόκειται να φύγουν εξαιτίας της φωτιάς, παρά μόνο τα ασυνόδευτα ανήλικα που ήδη μεταφέρθηκαν. Επομένως, ό,τι είχαν στο μυαλό τους όσοι έβαζαν τις φωτιές, να το ξεχάσουν».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ