Μητροπολίτης Δωδώνης: Όσοι μισθοδοτούνται από το κράτος θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί υποχρεωτικά

Μητροπολίτης Δωδώνης: Όσοι μισθοδοτούνται από το κράτος θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί υποχρεωτικά

«Η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει δυσμενή μέτρα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.


Τη στάση του υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού, διατηρεί ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος.

«Κάθε μέρα βλέπουμε ανθρώπους να πεθαίνουν μέσα από τα χέρια μας και την αγκαλιά μας και όμως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αμφισβητούν την αναγκαιότητα του εμβολίου. Η κυβέρνηση αναγκάζεται να λάβει δυσμενή μέτρα, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω», είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δωδώνης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Εισήγηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό στην Ιερά Σύνοδο
Ο ίδιος αναφέρθηκε σε συνομιλία που είχε χθες με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην οποία του ζήτησε να εισηγηθεί στην Ιερά Σύνοδο την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

Μάλιστα, σημείωσε πως έχει κρατήσει εξ αρχής τη συγκεκριμένη στάση όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού αναφέροντας πως «θα έπρεπε όλοι όσοι μισθοδοτούνται από το Κράτος ή από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου υποχρεωτικά να εμβολιαστούν».

Σε ερώτηση που αφορά τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με κοροναϊό, ο Μητροπολίτης Δωδώνης χαρακτήρισε την επιλογή του να μην εμβολιστεί λανθασμένη λέγοντας πως ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν διέθεταν τον κοινό νου.

«Βλέπεις ανθρώπους να πεθαίνουν γύρω σου και εσύ δεν δίνεις το παράδειγμα της σωτηρίας;» διερωτήθηκε ο ίδιος.

Όσον αφορά τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στους ναούς, ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που φαίνεται να αντιμετωπίζουν για την τήρηση των μέτρων.

Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι η Εκκλησία τάσσεται υπέρ των μέτρων είναι δύσκολο να εφαρμοστούν καθώς δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό για να κάνει τους ελέγχους, ούτε η Πολιτεία μπορεί να βάλει χωροφύλακα ή προσωπικό για να ελέγχει τους πιστούς που εισέρχονται στους ναούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS