Μεταβίβαση ΙΧ: Ψηφιακό μπλοκάρισμα από την εφορία σε όσους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας

Μεταβίβαση ΙΧ: Ψηφιακό μπλοκάρισμα από την εφορία σε όσους δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας

Πιο εύκολα θα εντοπίζει στο εξής η εφορία τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας χάρη στην εφαρμογή του συστήματος ψηφιακής μεταβίβασης οχήματος.


Η διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία Τελών Κυκλοφορίας» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα πραγματοποιεί ηλεκτρονικούς ελέγχους και διασταυρώσεις και ελέγχους για το αν έχουν καταβληθεί προηγουμένως τα τέλη κυκλοφορίας προκειμένου να γίνει η μεταβίβαση οχήματος. Αν βεβαιώνεται η καταβολή, η μεταβίβαση θα ολοκληρώνεται κανονικά, εάν διαπιστώνεται πως δεν έχουν πληρωθεί τα τέλη, η μεταβίβαση θα παγώνει μέχρι να εξοφληθούν τα τέλη.

Παράλληλα, στο Πληροφοριακό Σύστημα «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αδειών Κυκλοφορίας» του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα διατεθεί και η διαδικτυακή υπηρεσία «Στοιχεία Κατάστασης και Ασφάλισης Οχημάτων».

Σκοπός διάθεσης της διαδικτυακής υπηρεσίας είναι η άντληση των πληροφοριών που απαιτούνται (ο τύπος του οχήματος, αν το όχημα έχει διαγραφεί, βρίσκεται σε ακινησία ή έχει δηλωθεί ως κλαπέν και αν είναι ασφαλισμένο) για την υλοποίηση ψηφιακών εφαρμογών για τη μεταβίβαση οχημάτων και την χορήγηση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας οχήματος λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς στο gov.gr για τους πολίτες και τους υπαλλήλους των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ