Lockdown - Λοιμωξιολόγοι: Μετακινήσεις στα νησιά με αρνητικό τεστ - Τέλος τα SMS - Κυκλοφορία έως τις 00:30

Lockdown - Λοιμωξιολόγοι: Μετακινήσεις στα νησιά με αρνητικό τεστ - Τέλος τα SMS - Κυκλοφορία έως τις 00:30

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί αναμένεται να προτείνουν στην κυβέρνηση το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από την Παρασκευή 14 Μαΐου, μία ημέρα πριν από το άνοιγμα του τουρισμού.


Ωστόσο, για τα ταξίδια από νομό σε νομό θα υπάρξουν προϋποθέσεις, καθώς οι μετακινήσεις θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε όσους ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα και σε όσους ταξιδέψουν στα νησιά.

Οι δύο κατηγορίες διαπεριφερειακών μετακινήσεων
Στην πρώτη περίπτωση αναμένεται να ισχύει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν από το ταξίδι, ενώ οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Για τις μετακινήσεις στα νησιά -είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο- αναμένεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι, ενώ οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Παράλληλα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Τι θα γίνει με SMS, click away-click in shop και επέκταση ωραρίου μετακίνησης
Στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων του lockdown αναμένεται να ανακοινωθεί το τέλος των SMS στο 13033 για μετακινήσεις και στο 13032 για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα, αλλά και το τέλος των μεθόδων click inside και click away.
Παράλληλα, αναμένεται το ωράριο κυκλοφορίας να παραταθεί έως τις 00:30, και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

Ανοιγμα γυμναστηρίων
Μπορεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός να πήρε το «πράσινο φως» για επαναλειτουργία, ωστόσο δεν φαίνεται πως θα ισχύσει το ίδιο και για τα ιδιωτικά γυμναστήρια, τα οποία αναμένεται να ανοίξουν τέλος Μαΐου, ενδεχομένως και στις 31, που είναι Δευτέρα.

Το χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα του Πολιτισμού
Υπενθυμίζεται πως από την Παρασκευή ανοίγουν για το κοινό και αρκετοί κλάδοι του πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, στις 14 Μαΐου ανοίγουν τα μουσεία, βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου, ενώ στις 17 Μαΐου επαναλειτουργούν τα ωδεία με αναλογία 1:1, επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ 

Επίσης, από 17 Μαΐου επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Ακόμη, στις 21 Μαΐου ξεκινούν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%, ενώ τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους επανεκκινούν στις 28 Μαΐου. Όπως διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτό αφορά μόνο καθήμενους, όχι ορθίους, με σταθερό ποσοστό πληρότητας 50%, με συγκεκριμένη ταξιθεσία.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS