Μαρτυρία για χρήση βίας σε βάρος πρώην φιλοξενούμενης στην «Κιβωτό του Κόσμου» - Τι είπε για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Μαρτυρία για χρήση βίας σε βάρος πρώην φιλοξενούμενης στην «Κιβωτό του Κόσμου» - Τι είπε για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο σκοπός ο δικός μου δεν είναι να κλείσει η δομή - Θέλω να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας γιατί δεν είναι σωστός

Σε καταγγελίες για λεκτική, αλλά και σωματική βία σε βάρος της μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Δεκατιανοί» και στον Μίλτο Σακελλάρη πρώην φιλοξενούμενη στη δομή «Κιβωτός του Κόσμου».

Η Σοφία ανέφερε ότι «κακοποιητικές συμπεριφορές από την άποψη της σεξουαλικής παρενόχλησης, όχι, δεν έχω δεχτεί. Ούτε έχω δει σε κάποιο άλλο παιδί, ούτε έχω βιώσει».

Η κοπέλα πρόσθεσε ότι έχει δει και βιώσει «άλλες συμπεριφορές, όπως ψυχολογική και λεκτική βία». «Εντάξει, υπήρχε και κάποιου είδους σωματική βία. Κάποιες φορές, αλλά όχι ακραίων περιπτώσεων» είπε.

Η ίδια αναφέρει ότι είχε φάει χαστούκι ή σπρώξιμο, «επειδή δεν άκουγα. Εντάξει δεν ήμουν από τα πιο ήρεμα παιδιά, προκαλούσα αρκετά προβλήματα και ήμουν οξύθυμη. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να με περιορίσουν. Όχι πάντα, κάποιες φορές, όταν έβγαινα εκτός ελέγχου».

Σε ερώτηση ποιος το έκανε αυτό, είπε ότι γινόταν από παιδαγωγούς, όχι από κοινωνικό λειτουργό. Σε σχέση με όσα καταγγέλλονται τις τελευταίες ημέρες, η Σοφία είπε: «Εχω μάθει για πολλά παιδιά πράγματα, τα οποία δεν τα γνώριζα, έχει τύχει και μέναμε με πολλά παιδιά στην ίδια δομή, επειδή είχα δεθεί με κάποιους από εκεί μέσα, μου φαίνεται περίεργο που δεν είχαν μιλήσει».

«Έχω ακούσει και έχω δει ένα συγκεκριμένο παιδί, το οποίο το είχαν στην απομόνωση για πάνω από 7-8 μήνες. Δεν ξέρω πόσο κρατούσε, έτρωγε, έκανε μόνο δουλειές, δεν πήγαινε σχολείο. Εκεί που έμενα δεν υπήρχε νερό, δεν υπήρχε φως, άθλιες συνθήκες με λίγα λόγια». 

«Ο σκοπός ο δικός μου δεν είναι να κλείσει η δομή, πολλά παιδιά θα βγουν να το πουν αυτό. Εγώ θέλω να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας γιατί δεν είναι σωστός» κατέληξε η κοπέλα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ