Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρουν οι καταγγελίες των παιδιών - Πρόσωπα υπεράνω υποψίας εμπλέκονται στην υπόθεση

Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρουν οι καταγγελίες των παιδιών - Πρόσωπα υπεράνω υποψίας εμπλέκονται στην υπόθεση

Οι καταγγελίες αφορούν εργαζόμενους, αλλά και ιδρυτικά μέλη της Κιβωτού του Κόσμου

«Νέα υπόθεση Μίχου» που θα συγκλονίσει το πανελλήνιο χαρακτηρίζουν τις αποκαλύψεις για την Κιβωτό του Κόσμου πρόσωπα που έχουν μελετήσει τις καταγγελίες–σοκ των τριών παιδιών που έγιναν στις αρμόδιες Αρχές και αφορούν τα όσα γίνονταν σε δομές της.

Οι καταγγελίες, λένε πρόσωπα που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση και μίλησαν στο iefimerida, αγγίζουν όχι μόνο εργαζόμενους, αλλά και ιδρυτικά μέλη της Κιβωτού του Κόσμου, πρόσωπα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν υπεράνω πάσης υποψίας.

Οι σοκαριστικές καταγγελίες για την Κιβωτό του Κόσμου

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και κύκλους της Δικαιοσύνης, υπάρχουν πολλές καταγγελίες πως εντός των δομών της Κιβωτού του Κόσμου σε Αθήνα, Πειραιά, Χίο, Πωγωνιανή Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας τελούνταν αξιόποινες πράξεις «κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη και μη, από οικείο, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση» και της «σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων, κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση».

Οι έγγραφες αναφορές-καταγγελίες απεστάλησαν από τον Συνήγορο του Πολίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία και διέταξε να πραγματοποιηθεί προκαταρκτική έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Τα περιστατικά (σεξουαλική κακοποίηση, θωπεία, σωματική κακοποίηση κ.λπ.) φέρονται να έγιναν στις παραπάνω δομές και οι καταγγελίες, όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, δεν αφορούν μόνο εργαζομένους της Κιβωτού.

Το απόστημα και την αποκάλυψη που προκάλεσε και τις καταγγελίες των άλλων παιδιών φέρεται να έσπασε ένας 19χρονος σήμερα νέος, ο οποίος κατήγγειλε πως σε ηλικία 15 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά κατά συρροή σε δομή της Κιβωτού.

Ο πατήρ Αντώνιος, το πρόσωπο που έχει ταυτιστεί όσο κανείς με την Κιβωτό του Κόσμου, σύμφωνα με ανθρώπους που βρίσκονται κοντά του, μέχρι στιγμής δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί δημόσια για όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας και παραπέμπει στην ανάρτηση του Ιδρύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS